Teatre principal de Valls

Reobren les instal·lacions esportives i els teatres de Valls

La mesura s'efectuarà amb les limitacions previstes per la Generalitat de Catalunya

Després del darrer tancament i restriccions fixades pel Govern de la Generalitat de Catalunya per a la contenció de la segona onada de la Covid-19, l'activitat escènica de Valls es podrà reemprendre a partir del dilluns 23 de novembre i seguint les directrius del Pla de desescalada presentat aquest dijous al migdia. Així, la ciutat suma l'activitat del Teatre Principal i del Centre Cultural als equipaments culturals que ja restaven oberts, la Biblioteca Carles Cardó i el Museu de Valls, que amplien també els seus serveis i aforaments.

En el cas dels teatres, l'àrea de Cultura ha reprogramat, durant el mes de desembre, tots els espectacles que van quedar ajornats degut a les restriccions. Els espectadors que ja disposin de localitats per a aquestes funcions podran fer ús de les mateixes per a les noves dates i horaris. Tots els espectacles es realitzen, com és habitual, seguint les mesures de protecció: aforaments al 50%, seients alterns i preassignats, registre d'espectadors, mascareta obligatòria i gels hidroalcohòlics, així com les entrades i sortides esglaonades.

La Biblioteca Carles Cardó, per la seva part, recupera a partir de dilluns els serveis de consulta a sala i estudi, que se sumen al servei de préstec, tots ells amb cita prèvia. El Museu de Valls augmenta el seu aforament del 30 a 50% i tots dos espais reprenen la possibilitat de realitzar actes culturals en viu també amb un aforament del 50%.

El PME Valls també reobre

El Patronat Municipal d'Esports també procedirà aquest dilluns dia 23 de novembre a la reobertura de les seves instal·lacions. El Centre Esportiu Municipal El Fornàs oferirà el servei de piscina coberta i sala de fitness amb un aforament del 30% i reserva prèvia. L'horari d'obertura al públic serà de 6.30 h a 21.30 h de dilluns a divendres, i l'accés d'usuaris a les instal·lacions es tancarà a les 21.00 h, mentre que els caps de setmana les instal·lacions obriran en l'horari habitual.

A la vegada, s'oferiran els serveis de classes dirigides també amb un 30% de l'aforament i amb reserva prèvia, en un calendari que mantindrà les més de 90 classes setmanals habituals de la programació. A més, es mantindrà una classe en directe online per Zoom a la que podran accedir les persones abonades.

També es reprenen les classes de gimnàstica de manteniment, ioga i d'hipopressius però, degut a les restriccions dels aforaments i de les ràtios de les activitats, no es poden reiniciar encara els cursos de natació per infants o les activitats per a nadons o col·lectius amb necessitats especials. Cal tenir en compte que els vestidors del Centre Esportiu Municipal El Fornàs estaran oberts solament per les activitats aquàtiques, mentre que per la resta d'activitats i serveis romandran tancats. A conseqüència de l'aturada dels serveis esportius, la quota de l'abonament corresponent al mes de novembre no es cobrarà.

Pel que fa als entrenaments, les entitats esportives podran fer ús de les instal·lacions esportives municipals sense utilitzar els vestidors, amb un aforament d'un 30% en espais tancats i un 50% a les instal·lacions a l'aire lliure. Les instal·lacions esportives estaran obertes fins les 21.30 hores. 


Comentaris