La Brigida del Rey ha sigut la primera àvia del centre que ha rebut la vacuna

La Residència Alt Camp administra la primera dosi de la vacuna contra la Covid a 197 residents i treballadors

S'ha pogut acollir a aquesta primera fase del pla de vacunació, ja que està catalogada com a centre geriàtric verd

La Residència Alt Camp de Valls ja ha administrat les primeres vacunes  contra la Covid-19 als residents i professionals del centre. La Brigida del Rey, de 94 anys, ha estat la primera àvia del centre que ha rebut la dosi, en una jornada que s'han vacunat prop de 200 persones. Durant la tarda d'aquest dissabte, s'ha administrat la primera dosi de la vacuna a 109 residents i 88 treballadors que rebran la segona dosi d'aquí a 21 dies.

El Departament de Salut ha enviat un equip d'infermeria que s'ha encarregat de la vacunació, primer als residents  a les seves pròpies habitacions, per evitar que s'haguessin de desplaçar. Després s'ha vacunat al conjunt de professionals  del centre. L'administració de la vacuna forma part de la primera fase de la campanya de vacunació de la Generalitat. Aquesta prioritza personal sanitari i sociosanitari, en especial els residents de centres geriàtrics. Aquestes persones son els que presenten un major risc de complicacions de salut.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'ordre de vacunació s'ha establert d'acord amb diversos criteris, com el risc que tenen els diferents col·lectius de la població de presentar complicacions o morir per la Covid-19, el risc d’infectar-se, el fet de considerar-se personal essencial vers la societat i el risc de transmetre la malaltia. D'aquesta manera, a més de la vacunació  en centres geriàtrics, també s'ha prioritzat en aquesta primera etapa de la vacunació al conjunt de professionals de la salut i també persones amb alt grau de discapacitat que requereixen altres persones per desenvolupar la seva vida.

La Residència Alt Camp  s'ha pogut acollir a aquesta primera fase del pla de vacunació, ja que està catalogada com a centre geriàtric verd, és a dir, sense cap positiu en l'actualitat ni entre el seu personal ni entre els residents. La vacuna contra la Covid-19  és l'eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d'investigació i centres de recerca d'arreu del món. El procés d'investigació ha estat observat amb rigorositat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l'aprovació de l'Agència Europea del Medicament (EMA), la qual té un paper molt important a l'hora de permetre'n el desenvolupament, la distribució i l'aplicació.