El Museu Casteller podria retardar la seva obertura al 2020 per la manca d'una empresa que el gestioni

El concurs per gestionar l’equipament va quedar desert i s’està a l’espera d’una nova licitació
El futur Museu Casteller de Catalunya, a Valls. | VallsDiari.cat

 

Nou retard en l’obertura del Museu Casteller de Catalunya. L'equipament es troba en fase final de construcció a Valls, però resta a l’espera de trobar una empresa que el gestioni.

El concurs per licitar el servei, convocat a l’estiu, va quedar desert. Un impàs que podria condicionar l’obertura de l’equipament i retardar-la al 2020, quan la seva inauguració s’havia anunciat per finals d’aquest estiu.

Fonts municipals han informat que s’està treballant en un nou plec de clàusules i es confia que, amb aquests ‘ajusts’ -tant en import com en condicions-, es desperti l’interès de possibles gestors de presentar-se a la nova licitació, prevista per aquest octubre, si bé encara no està tancat.

No es donen dates perquè es vol obrir amb totes les garanties

Per la seva banda, l’Ajuntament no es vol aventurar a donar noves dates i apunta que la prioritat és obrir l’equipament amb totes les garanties. La concessió preveu externalitzar la gestió del futur Museu Casteller de Catalunya durant un període de deu anys per import de poc més de 7 milions d’euros.

A l’estiu, però, davant la manca d’empreses interessades -no es va oficialitzar cap sol·licitud-, la mesa de contractació va haver de declarar el concurs desert.

És per això que el consistori ha hagut d’iniciar altre cop els tràmits per a una nova licitació, ajustant el plec de clàusules que havia establert. Això suposa un nou revés en la posada en marxa d’aquest equipament, ubicat a tocar de la plaça del Blat de Valls, a l’espera que es resolgui el contracte per a la seva gestió.

"⚔️AGENDA: Alcover tornarà a ser la capital dels bandolers a Catalunya aquesta setmana!" "🎊ACTES I HORARIS: La Festa Major comença a escalfar motors a Alcover!"