Sabotegen els motors de canvi d'agulla dels trens a Valls

S'ha llen莽at ciment sobre cinc d'aquests motors
Una imatge d'un dels motors, amb ciment per sobre. | Renfe

 

Boicot la circulaci贸 vi脿ria a Valls: un grup de manifestats ha sabotejat cinc motors de canvi d'agulles situats a l'estaci贸 ferrovi脿ria de la capital de l'Alt Camp. Es tracta dels mecanismes que permeten que, quan un tren circula per via 煤nica i n'ha de passar un altre en sentit contrari, un dels combois pugui desviar-se a una zona habilitada per tal d'aturar la seva marxa a l'espera que passi l'altre tren.

 

Aquest dijous, 17 d'octubre, aquests cinc motors apareixien sabotejats: alg煤 els havia llen莽at ciment per sobre i, per tant, han quedat inutilitzats. Des d'ADIF s'ha fet difusi贸 d'aquesta acci贸 vand脿lica, que s'ha qualificat de 芦sabotatge禄, i ha explicat que caldr脿 una inversi贸 de m茅s de 24.000 euros per substituir aquests motors, b脿sics per a la circulaci贸 de trens de les l铆nies R-13 i R-14.

 

La situaci贸 provoca problemes de circulaci贸

Aquesta acci贸 ha provocat que diversos trens regionals de Renfe i combois de transport de mercaderies es veiessin afectats i registressin retards de diversos minuts, situaci贸 que es podria produir en els propers dies. Des d'ADIF ja s'ha procedit a canviar el primer motor, per貌 s'espera que en els propers dies se substitueixin tamb茅 els quatre que resten.