Sabotegen els motors de canvi d'agulla dels trens a Valls

S'ha llençat ciment sobre cinc d'aquests motors
Una imatge d'un dels motors, amb ciment per sobre. | Renfe

Boicot la circulació viària a Valls: un grup de manifestats ha sabotejat cinc motors de canvi d'agulles situats a l'estació ferroviària de la capital de l'Alt Camp. Es tracta dels mecanismes que permeten que, quan un tren circula per via única i n'ha de passar un altre en sentit contrari, un dels combois pugui desviar-se a una zona habilitada per tal d'aturar la seva marxa a l'espera que passi l'altre tren.

Aquest dijous, 17 d'octubre, aquests cinc motors apareixien sabotejats: algú els havia llençat ciment per sobre i, per tant, han quedat inutilitzats. Des d'ADIF s'ha fet difusió d'aquesta acció vandàlica, que s'ha qualificat de «sabotatge», i ha explicat que caldrà una inversió de més de 24.000 euros per substituir aquests motors, bàsics per a la circulació de trens de les línies R-13 i R-14.

La situació provoca problemes de circulació

Aquesta acció ha provocat que diversos trens regionals de Renfe i combois de transport de mercaderies es veiessin afectats i registressin retards de diversos minuts, situació que es podria produir en els propers dies. Des d'ADIF ja s'ha procedit a canviar el primer motor, però s'espera que en els propers dies se substitueixin també els quatre que resten.

"🔴ÚLTIMA HORA: Incendi en una nau del Polígon Industrial de Valls" "🎭‘El monstre de colors’ obre la temporada infantil del Teatre Principal de Valls"