festival-temps-bandolers-alcover

El segon Festival Terra de Bandolers portarà música, dansa, circ i gastronomia a Alcover

Tots els espectacles són gratuïts excepte «Música en temps d’en Rocaguinarda» de Tañer, que té un cost de 12 euros 8 9 euros amb el carnet del CA

El Festival Terra de Bandolers ja ha presentat el programa de la segona edició amb un acte que ha comptat amb Josep Maria Girona, regidor de cultura, turisme i comunicació de l'Ajuntament d'Alcover, Carla Miret, regidora de la Fira de Bandolers,  Aleix Vallverdú, coordinador del Convent de les Arts i Martí Yebras, impulsor del 1r Festival Terra de Bandolers.

El Festival Terra de Bandolers, proposta cultural complementària a la Fira que duu el mateix nom i que es celebra el segon cap de setmana d'octubre, convida a endinsar-se a l'entorn natural i patrimonial a través de la música, la dansa, el circ i la gastronomia i amb diversitat de propostes artístiques. Set són els espectacles que s'han programat del 19 de juliol al 16 d'agost en diferents escenaris que ofereix l'església Vella, l'ermita del Remei, Mas de Forès, el Convent de les Arts i la plaça Nova.

Coneix el programa del festival 2019!

La segona edició de Terra de Bandolers s'inaugurarà el divendres 19 de juliol, a les 22.00 h, a l'església Vella, amb l'espectacle Absurditties de la Cia. Mortelo & Manzani, una proposta km.0 de pallassos i acrobàcies. L'astronomia popular i les cançons tradicionals es donaran cita en Mil cent i un estels de la Cia. Bocafoscant, un  espectacle de cançons i divulgació astronòmica des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans, el divendres 26 de juliol a les 22.30 h a Mas de Forès.

Dos dies després, arriba l'estrena Música en temps d’en Rocaguinarda de la formació de música barroca Tañer, la qual ens planteja un viatge a aquesta època d'esplendor de la vila d'Alcover a través del conegut bandoler Perot Rocaguinarda i la música que s'interpretava aleshores, el diumenge 28 de juliol a les 19.00 h al Convent de les Arts. L'espectacle estarà creat en residència artística al Convent de les Arts.

festival-terra-bandolers-alcover
Raquel Lúa i Amaia Miranda actuaran a Alcover el diumenge 4 d'agost, a les 22.00 h, a l'ermita del Remei | Cedida

 

El mes d'agost s'enceta amb la proposta deNada de la Cia. deNada, un espectacle de dansa, circ i música d'autor, el divendres 2 d'agost a les 22.00 h a l'església Vella. La música d'arrel acompanyarà el festival amb Ruegos y demás de la Cia. Raquel Lúa & Amaia Miranda, que presentaran des de la nana tradicional fins a la bossa o el flamenc, el diumenge 4 d'agost a les 22.00 h a l'ermita del Remei. 

Per altra banda, el divendres 9 d'agost, a les 22.30 h a Mas de Forès, Guillem Anguera & Xavier Pié, músics del Camp de Tarragona amb una llarga trajectòria professional, oferiran un concert íntim i familiar, on l’acordió diatònic i el saxo soprano es fusionen per viatjar a diverses Músiques del Món. Cris Juanico clourà el festival amb la presentació dels temes del nou treball discogràfic que porta per nom Viu. Cançons inspirades en la Menorca més salvatge de la que n’és un privilegiat element més, el divendres 16 d'agost a les 22.00 h a la plaça Nova.

Més propostes gastronòmiques de l’època del bandolerisme

El Festival Terra de Bandolers també convida a fer un tomb pel patrimoni natural d’Alcover i dona la possibilitat de pujar en excursió en aquells concerts que tenen lloc a la Vall del Glorieta. Per altra banda, durant el mes que durarà el cicle, es podrà degustar diverses propostes gastronòmiques de l’època del bandolerisme a Alcover als següents establiments: restaurant Ermita del Remei, restaurant K-l'Ermità, Casa Fornet i Cafeteria Bonillo.

festival-temps-bandolers-alcover
El claustre del Convent de les Arts ha acollit la roda de premsa de presentació del festival d'enguany | Albert Oliva

 

El regidor Josep Maria Girona en la roda de premsa ha destacat que «el Festival Terra de Bandolers vol ser únic, tant pel que fa a la qualitat del programa que ofereix com per l’objectiu que persegueix, que no és altre que el de desestacionalitzar l’esdeveniment alcoverenc més conegut arreu: la Fira de bandolers». També ha fet referència que Alcover aposta per fer-se un espai en l'àmbit cultural del territori, oferint espectacles de qualitat, de KM 0 i potenciant la gent del territori amb la intenció que aquest certamen continuï evolucionant any rere any.