Tanca una oficina de Correus de Valls per un treballador afectat pel coronavirus

CSIF exigeix que s'aturi l'activitat a Reus i Tarragona en haver-hi casos sospitosos

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha exigit aquest divendres al govern de l'Estat el tancament de les oficines de Correus a Tarragona, després que hi hagi casos sospitosos de coronavirus entre treballadors de Reus i Tarragona, segons ha assenyalat en un comunicat. De fet, a la capital de l'Alt Camp, ja ha tancat la Unitat de Distribució en haver-se detectat un cas positiu. Segons Correus, el protocol del ministeri de Sanitat estableix que els centres s'han de tancar i desinfectar quan es confirmin positius de coronavirus entre treballadors. CSIF demana que es mantinguin únicament els «serveis essencials» en entendre que hi ha un «risc greu i imminent per a la salut dels treballadors».

 

El sindicat denuncia que fins fa pocs dies els empleats no tenien cap equip de protecció i que els que han arribat «no se sap si estan homologats». Finalment, ha reclamat la «desinfecció de tots els centres, un protocol clar en cas de quarantena i totes les mesures de prevenció necessàries».

 

200 positius a la plantilla de Correus, segons CSIF

Segons CSIF, hi ha reconeguts uns 200 casos positius de coronavirus entre la plantilla de Correus a tot l'Estat i 685 persones confinades. A més, una treballadora de la Pobla de Claramunt, a la comarca de l'Anoia, hauria perdut la vida a causa del virus.

 

Des de Correus s'ha indicat que el protocol estableix la «quarantena dels treballadors, el tancament i la desinfecció de l'espai físic i la reobertura amb un equip de treballadors diferent per preservar la prestació del servei postal públic obligatori».

 

Més notícies de la categoria Alt Camp