Presentació del tortell de Sant Antoni.

Els forns de Valls elaboraran 400 tortells tradicionals de Sant Antoni per la celebració dels Tres Tombs

Es recupera per segon any aquest element de la festivitat de Sant Antoni. Els tortells es poden adquirir en 4 forns de la ciutat i a la Font de la Manxa el dia dels Tres Tombs

La ciutat de Valls recupera, per segon any consecutiu, l’elaboració del tradicional tortell de Sant Antoni. L’any passat, coincidint amb el 40è aniversari dels Tres Tombs, es va tornar a incloure aquest element a la festivitat i, vist l’èxit que va tenir, s’ha decidit tornar a repetir enguany per donar continuïtat a aquesta tradició.   

En aquesta edició, tornen a participar quatre forns vallencs, que en aquesta ocasió són: el forn Manel, el forn del Carme, la fleca Fabra i la Barcelonesa.

Donat que l’any passat es van acabar els 300 tortells que es van posar a la venda, s’ha decidit augmentar el nombre d’elaboracions aquest any i la xifra puja fins a 400 unitats, aproximadament. Es podran comprar en aquests establiments participants, per un preu de 4 euros o es podran adquirir a la Font de la Manxa el dia dels Tres Tombs, el 12 de gener.

Aquest divendres al matí, la plaça del Blat de Valls ha acollit la presentació de l’edició d’enguany a càrrec del regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, que ha destacat que aquesta iniciativa «és un acte promocional per als forns de la ciutat i alhora recuperem un àpat clàssic». També han estat presents els representants dels diversos forns que participen enguany.

«Volem seguir mantenint la promoció del tortell»

La novetat principal és aquest augment de tortells elaborats respecte de l’any passat.  Â«En l’edició anterior volíem valorar com anava la represa d’aquest producte i tampoc volíem fer una fabricació excessiva, però la resposta va ser molt bona», ha dit Peris. També varia la ubicació per adquirir els tortells, mantenint-se de forma fixada a la Font de la Manxa el dia dels Tres Tombs i no al llarg del recorregut com es va fer l’any passat.

Aquest any s’espera repetir l’èxit de la passada edició i «seguir mantenint la promoció del tortell», ha esmentat el regidor, és per això que ha aprofitat per a fer una crida a la participació en els Tres Tombs de Valls, recordant que són «dels més antics de Catalunya, amb una implicació de molts anys i amb la participació de carruatges de tot el país».