Troben un projectil antiaeri amb explosiu al costat d'un parc infantil de Vallmoll

L'ha trobat un veí al costat de la tanca del parc
Imatge del projectil antiaeri trobat en un parc infantil de Vallmoll. | cedida Mossos

 

Els Mossos d'Esquadra han informat de la troballa d'un projectil antiaeri amb càrrega explosiva al costat d'un parc infantil a Vallmoll. Segons ha informat la policia catalana, el migdia d'aquest dijous, 28 de febrer, un veí ha trobat l'artefacte semienterrat just a la tanca exterior del parc a la urbanització dels Pinars de la localitat de l'Alt Camp. El veí ha trucat els Mossos d'Esquadra, que ha enviat diverses patrulles fins al lloc dels fets. El projectil feia vuit centímetres de llargada i encara duia explosiu. 

 

Des del primer moment els agents han aïllat la zona del parc infantil per tal que els membres del TEDAX poguessin recollir l'artefacte amb la màxima seguretat. Els Mossos d'Esquadra han alertat de la perillositat de l'artefacte, ja que el projectil encara duia càrrega explosiva en el seu interior. El cos de la policia catalana recorda que en cas de trobar-se amb un artefacte d'aquestes característiques, no s'han de tocar ni manipular en cap cas, i s'ha d'avisar immediatament al telèfon d'emergències 112, per tal d'activar els TEDAX. 

 

El projectil antiaeri ha sigut trobat per un veí al costat d'un parc de la urbanització els Pinars. | cedida mossos

 

Una menor va trobar una bomba de morter l'estiu passat a la platja de Tarragona

El passat mes d'agost es va localitzar un altre projectil a les comarques de Tarragona. Concretament es tractava d'una bomba de morter de la Guerra Civil, que una menor va trobar a la Platja Llarga de Tarragona. La bomba va ser trobada a l'altura del càmping Les Palmeres, i quan la nena la va trobar, un treballador del càmping va donar l'avís ràpidament. La Guàrdia Urbana de Tarragona va acordonar una zona de 100 metres a l'espera dels TEDAX.

 

Els agents especialitzats en artefactes explosius es van desplaçar fins al lloc dels fets per desactivar i retirar la bomba de morter de la sorra. Un cop retirada, es va poder restablir la normalitat a la Platja Llarga de Tarragona.