portal-nou-valls

Òmnium Cultural impulsa una visita a la fàbrica d'Anís Mallorquí de Valls

La visita forma part del projecte Passejades de Memòria Viva impulsades per Òmnium Cultural

El dissabte 15 de juny s’obrirà al públic la fàbrica d’Anís Mallorquí de Valls, dins les Passejades de Memòria Viva impulsades per Òmnium Cultural. Aquest projecte, que pretén tenir continuïtat en els propers anys, permet descobrir espais tancats al públic, ja sigui perquè són privats, o bé perquè no s’ensenyen en els recorreguts turístics. Aprofitant que aquest espai es convertirà, en breu, en un restaurant, l’organització va decidir que era una immillorable ocasió per descobrir aquest local tal com era abans de la seva reconversió.

Durant el matí del dissabte, s’oferiran tres visites de mitja hora: a les 11.00 h, a les 12.00 h i a les 13.00 h del migdia. En cada franja horària, es formaran grups d’entre 15 i 20 persones que faran el recorregut per les diferents dependències de la fàbrica d’Anís Mallorquí, guiades per un voluntari que els anirà explicant aquests espais d’interès arquitectònic, econòmic i històric de la ciutat de Valls.

Per tal de poder organitzar les visites, és convenient fer la reserva prèvia enviant un correu electrònicindicant l’hora i el número de persones interessades en fer la visita.

L’exposició del Judici a la Democràcia arriba a Valls

El Judici a la Democràcia és la campanya que a través d’actes, accions i altres iniciatives del país, Òmnium Cultural acusa l’Estat de la vulneració dels drets i de les llibertats més fonamentals. Dins aquesta campanya, Òmnium presenta l’exposició Judici a la Democràcia, els drets perseguits, per explicar que s’està jutjant la democràcia.

Una dotzena de plafons resumeixen de forma visual i entenedora aquesta causa general que està plena d’irregularitats i vulneracions flagrants i constants dels drets fonamentals. Aquesta exposició itinerant farà parada a Valls del 7 al 23 de juny, a l’entrada del Museu de Valls i es podrà visitar en l’horari normal del Museu.

L’exposició s’inaugurarà el divendres 7 de juny a les 19.30 h, en un acte d’homenatge a les persones encausades i represaliades de la comarca i que comptarà amb la presència de Cèsar Puig, Rosa Canela i altres represaliats. També hi participaran els membres de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural Jordi Redondo i Xavier Antich.


Comentaris