'Camp TGN Up' i 'Circular Up': la cuina de les futures empreses del Camp de Tarragona

La Diputaci贸 de Tarragona engega un projecte d'acceleraci贸 empresarial per a start up's del territori
Els assistents un taller d'acceleraci贸 d'una startup a Reus, en una imatge d'arxiu | Cedida

芦La nostra regi贸 茅s emprenedora per definici贸!禄, es felicitava la presidenta de la Diputaci贸 de Tarragona, la republicana Noem铆 Llaurad贸, fa nom茅s uns dies en el lliurament dels Premis Empr猫n 2019. 芦I la nostra economia, una de les m茅s fortes i din脿miques del sud d'Europa!禄, prosseguia. No 茅s cap secret que bona part del m煤scul empresarial incipient a les comarques tarragonines neix de l'empenta de joves emprenedors i els seus projectes de negoci, les anomenades start up's. Tampoc 茅s cap secret que els qui empenyen tamb茅 necessiten empentes per poder veure la llum.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

芦L'ecsistema emprenedor del nostre territori es troba en un bon nivell a escala quantitativa i tamb茅 qualitativa禄, coincideix a valorar Francesc Barbero, diputat delegat d'Ocupaci贸 i Emprenedoria a la Diputaci贸, en una entrevista amb TarragonaDigital. 芦Hem de ser capa莽os de posar en valor la nostra capacitat pr貌pia i de veure en la capitalitat de Barcelona no una amena莽a sin贸 una oportunitat pr貌xima禄, reivindica. 脡s en aquesta l铆nia que l'ens supramunicipal ha agafat les regnes i s'ha erigit com el gran cuiner d'oportunitats on entren els ingredients de l'emprenedoria i en surten les futures empreses que hauran de fer de la regi贸 de la Catalunya Sud 鈥擳arragona i l'Ebre鈥 un model econ貌mic no nom茅s de present sin贸 tamb茅 de futur.

'Camp TGN Up', 'Ebre Up' i 'Circular Up': les tres acceleradores d'empreses de la Diputaci贸

Per tal de garantir aquest impuls a les empreses emergents i els emprenedors que hi empenyen al darrere, la Diputaci贸 de Tarragona va obrir el passat mes d'octubre una nova convocat貌ria d'ajuts per a start up's d'arreu de la demarcaci贸, a trav茅s d'un impuls formatiu i professional per tal d'accelerar la seva posada en funcionament gr脿cies a tasques d'assessorament, de coneixements i d'una sort de tutoria aplicada als interessos dels joves tarragonins i tarragonines amb ganes de fer-se un espai al m贸n.

Els guardonats amb els Premis Empr猫n llueixen els seus t铆tols amb la presidenta de la Diputaci贸 de Tarragona, Noem铆 Llaurad贸. | Gerard Recasens

Enguany, a m茅s, la convocat貌ria s'amplia. A m茅s de les ja consolidades 'Camp TGN Up' i 'Ebre Up', per a emprenedors dels dos pols de la regi贸, tamb茅 s'ha sumat la novetat de la 'Circular Up', una l铆nia d'ajuts addicional per a aquells projectes que contemplin com a forma de vida les bases de l'economia circular, 茅s a dir, models de negoci sostenibles pensats per a reduir els residus, reutilitzar-los, reciclar-los i reincorporar-los al proc茅s productiu.

芦Volem potenciar els valors afegits d'una Tarragona activa i proactiva禄

L'any passat van ser una vintena de projectes els esperonats amb els recursos de la Diputaci贸, de la m脿 de 120 hores de formaci贸 i accions de 芦mentoria i assessorament禄 a c脿rrec de professionals durant un per铆ode de vuit mesos. L'objectiu, defensen, no 茅s altre que 芦el creixement i la consolidaci贸禄 d'aquestes start up's de quil貌metre zero.

芦Una idea de negoci innovadora, en especial d'un perfil tecnol貌gic, que puguin ser escalables i que el seu producte o servei ja facturi禄, demana la Diputaci贸 com a requisits de base. Els nous cinturons d'un sol 煤s que substitueixen les tradicionals 'corretges' de les embarassades s贸n un exemple clar, en aquest cas a c脿rrec de tres llevadores de les Terres de l'Ebre que han fet el pas cap a l'emprenedoria. 芦El que volem potenciar s贸n els valors afegits que ens refermen en la idea d'una Tarragona activa i proactiva禄, reivindica Barbero.

Un crit per 芦fer xarxa禄 i cercar 芦aliances禄 entre l'emprenedoria de les Terres de l'Ebre i la del Camp

Seu de la Diputaci贸 de Tarragona, al Passeig de Sant Antoni | Cedida

Barbero no amaga que un dels grans reptes a l'hora de consolidar el que anomena 芦ecosistema emprenedor禄 del sud de Catalunya 茅s desenvolupar l'habilitat de 芦fer xarxa禄 i cercar 芦aliances禄 entre les noves empreses del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per posicionar la marca conjunta de Tarragona com un valor en al莽a. Celebra que el ritme de sol路licituds rebudes per a la convocat貌ria d'enguany 茅s 芦molt alt禄 i que de la individualitzaci贸 de l'assessorament sortiran les l铆nies d'猫xit dels pr貌xims anys.

脡s la radiografia d'un trencaclosques cridat a gestionar i potenciar el talent local com una finestra oberta al m贸n. Francesc Barbero reivindica 芦la transmissi贸 de coneixement禄 com una eina sostinguda, i en cap cas puntual, per construir un teixit empresarial del futur amb fonaments i amb capacitat de consolidar-se, m茅s enll脿 de l'貌rbita de Barcelona. Sense 脿nims de competir, i sense 脿nims de resignar. Tarragon铆, reusenc, ebrenc, i amb bandera i accent propi. El futur emprenedor del sud de Catalunya s'est脿 cuinant a consci猫ncia des de fa un bon grapat d'anys.

Tamb茅 et pot interessar

"馃敶 A TGN: Els menors migrants demanen m茅s facilitats 芦per poder estudiar i treballar禄" "鈿玀OLT FORT: Pugen les den煤ncies i arrestos per viol猫ncia masclista a TGN"