Un vol ambulància porta dos pacients des de Reus cap a Àmsterdam

L'avió ha sortit en direcció a la capital holandesa a les 13.40 hores | No és un cas únic
Els vols ambulància, els únics que poden operar com a serveis essencials | Cedida

L'Aeroport de Reus roman pràcticament desert. Pràcticament buit. Però no s'ha aturat absolutament des de l'inici de l'estat d'alerta. Únicament pot operar els vols considerats essencials i d'emergència, com va fer el passat 5 d'abril amb una aeronau que va enlairar cap a la ciutat alemanys d'Hamburg o com ha tornat a fer aquest divendres, 8 de maig, amb destinació a Àmsterdam.

Un avió medicalitzat ha arribat des de Frankfurt poc després de les 12.30 hores a l'aeròdrom del Camp de Tarragona i, segons ha pogut saber TarragonaDigital, ha traslladat dos pacients i un acompanyant en direcció a la capital holandesa, on pertanyerien els afectats, per tal de rebre atenció mèdica al seu país d'origen. La circulació per a ciutadans espanyols roman en aquests moments vetada.

Els vols ambulància són un dels pocs serveis que es contemplen ara mateix a l'espai aeri nacional, de la mà d'altres com els vols comercials per logística urgent, especialment material sanitari, tal com ha quedat evidenciat en les darreres setmanes. Els avions de passatgers segueixen aturats sense un calendari ni un horitzó clar.

"Treuen les marquesines de dos anitcs peatges de l'AP-7 a Tarragona" "Pluja de milions als ajuntaments i municipis de Tarragona per frenar la crisi"