Aforament a la meitat i distància de seguretat: així serà la reobertura de PortAventura World

El BOE preveu que parcs temàtics i aquàtics puguin obrir després de la fase 3
PortAventura treballa per poder reobrir amb les mesures de seguretat | PortAventura

Catalunya ha encetat el mes de juny amb bona part del territori ja en fase 2, i a poc a poc es van reactivant l'economia i la vida social, amb les mesures de seguretat i higiene corresponents. Els bars i restaurants han pogut obrir des de la fase 1, així com els establiments hotelers, i cada cop es va ampliant més l'aforament. Al Camp de Tarragona un dels grans motors econòmics és el complex temàtic de PortAventura World, que havia d'obrir les portes el passat mes de març i que va haver d'ajornar l'obertura, just l'any que celebra el seu 25è aniversari, calculant que perdria la meitat dels seus ingressos a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

Tot i que el parc temàtic encara no ha fet oficial la data en què reobrirà, des de la setmana passada que es poden comprar entrades per anar-hi a partir de l'1 de juliol. En les darreres setmanes s'han anat establint les mesures en què els parcs temàtics arreu de l'Estat podran obrir, i de quina manera hauran de garantir la seguretat dels seus visitants i treballadors.

Aforament del parc reduït al 50%, del 33% a les atraccions

El BOE ja ha aclarit de quina manera reobriran aquests complexos, que serà un cop passada la fase 3. És a dir, en el cas de PortAventura World, que integra els parcs de PortAventuraFerrari Land i Caribe Aquatic, que es troba al Camp de Tarragona, podria obrir a partir del 22 de juny, tot i que tot apunta que ho farà entrat el juliol.

El parc podrà obrir l'aforament reduït al 50% i amb un estricte control dels accessos, mentre que l'aforament en atraccions i llocs tancats haurà de ser d'un terç, del 33%, amb els recorreguts d'entrada i sortida ben senyalitzats per evitar aglomeracions. A més, aquelles atraccions o espais on no es pugui garantir la distància de seguretat no podran obrir.

Grups de 20 persones separats per 2 metres

Els grups de visitants hauran de ser d'un màxim de 20 persones i s'haurà de respectar la distància de seguretat de 2 metres entre grups a tot arreu. La distància de seguretat interpersonal haurà d'estar ben senyalitzada a les zones de cues, embarcament i desembarcament de les atraccions, amb marques a terra o cartells. La mascareta serà obligatòria de la mateixa manera que ho és a fora del parc en el moment en què es pugui reobrir, depenent de les directrius de les autoritats. Es treballa amb les dues hipòtesis: que ja no siguin obligatòries o que ho siguin en espais tancats i quan no es pugui garantir la distància de seguretat de 2 metres.

Pel que fa a la higiene i neteja, el parc haurà de col·locar dispensadors de gel hidroalcohòlic o desinfectant, com a mínim a l'entrada de cada servei o atracció. La neteja de les instal·lacions s'haurà de fer almenys dues vegades al dia, posant especial atenció a aquells elements que toquem amb les mans, i mentre es faci la neteja l'atracció o servei haurà d'estar tancat al públic. 

Per la seva banda, els hotelsrestaurants i botigues del parc d'atraccions funcionaran amb les mateixes mesures que aquells que es troben a fora del complex turístic. 

"Última hora: Les últimes dades de defuncions i contagis de coronavirus a Tarragona" "Atenció: Revelen cuantes persones segueixen hospitalitzades per Covid-19 a TGN"