ARA MATEIX

馃毀 Estudiants i CDR tallen l'autovia A-27 a Tarragona

Els ajuntaments de Tarragona s贸n els que menys diners destinen de Catalunya a les persones en dificultats

La Diputaci贸 dedica 60 c猫ntims per habitant a serveis socials i promoci贸 social, segons la Taula del Tercer Sector Social

Des del 2008, s'ha m茅s que doblat l'activitat dels serveis socials de l'Ajuntament de Valls. | TarragonaDigital

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha presentat el Bar貌metre del Tercer Sector, que per primera vegada t茅 car脿cter territorial. L鈥檈studi conclou que els ajuntaments de la demarcaci贸 de Tarragona s贸n els que menys diners destinen de Catalunya a l鈥檃tenci贸 ben猫fic-assistencial 鈥攑ersones amb necessitats especials i mesures de foment de l鈥檈ducaci贸- i a serveis socials i promoci贸 social. La Diputaci贸 de Tarragona per貌, 茅s l鈥檃dministraci贸 que menys recursos posa per habitant. En el cas de serveis socials i promoci贸 social, tan sols dedica 60 c猫ntims per habitant.

 

El Bar貌metre analitza anualment la situaci贸 i l鈥檈voluci贸 de les entitats socials catalanes i els seu impacte en la societat i en el paper dels ens locals del territori. Segons indica, la despesa mitjana per habitant que fan els ajuntaments en atenci贸 ben猫fic-assistencial 茅s de 89 euros, 36 euros menys que la mitjana catalana. En serveis socials, la despesa 茅s de 66 euros per habitant, 42 per sota de la mitjana del pa铆s. En tots els trams de poblaci贸 l鈥檃portaci贸 social dels municipis de la demarcaci贸 茅s inferior a la de la resta de Catalunya.

 

El Priorat 茅s qui lidera la inversi贸 social, el Tarragon猫s es mant茅 a la cua

En el cas dels consells comarcals, el nivell de despesa en atenci贸 ben猫fic-assistencial varia molt entre uns i altres. Si b茅 la mitjana se situa en una despesa de 31 euros per habitant, la comarca que m茅s diners inverteix 茅s el Priorat, amb 85 euros per persona, mentre que el Tarragon猫s en dedica 18.

 

L'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. | Josep M. Llaurad贸

El Bar貌metre per貌, recorda que alguns consells comarcals assumeixen totes les compet猫ncies socials perqu猫 compten amb municipis petits que no presten directament aquests serveis. L鈥檃dministraci贸 que proporcionalment inverteix menys diners en suport a les persones en dificultats i en promoci贸 social 茅s la Diputaci贸 de Tarragona. La despesa mitjana en serveis socials 茅s de 0,60 euros per habitant, mentre que en atenci贸 ben猫fic-assistencial 茅s de 4 euros per persona.

 

Tarragona acull el 10% de les entitats socials de Catalunya i gran part dels deures pendents

El Bar貌metre tamb茅 apunta que a les comarques tarragonines hi ha 309 entitats socials, el 10% del total de Catalunya. D鈥檃questes, m茅s del 60% s贸n associacions, i una de cada tres s贸n de persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental. El col路lectiu m茅s at猫s per les entitats socials 茅s el de la gent gran, amb un 27%, seguit de la inf脿ncia i les persones amb discapacitat, que suposen el 21% i el 18%, respectivament. Un 13% de les organitzacions atenen persones en situaci贸 de pobresa i exclusi贸 social.

 

La publicaci贸 tamb茅 reflecteix que, a la demarcaci贸, el percentatge de poblaci贸 amb dificultats per arribar a finals de m茅s 茅s superior a la mitjana catalana, tal com ja va recollir TarragonaDigital en un reportatge recent sobre pobresa. Al Camp de Tarragona 茅s del 62% i a les Terres de l鈥橢bre del 56%, mentre que Catalunya se situa en el 50%.

 

A m茅s, en els dos 脿mbits territorials el percentatge que rep ajudes b脿siques 鈥攎enjar, roba, altres鈥 芦茅s molt superior a la mitjana catalana禄. En concret al Camp de Tarragona 茅s del 16%, el doble que la mitjana catalana, i a les Terres de l鈥橢bre 茅s del 24%, el triple que al global de Catalunya.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris