Agricultura destinarà 280.000 euros al sector pesquer de Tarragona per a la recollida de deixalles marines

La Generalitat farà un primer pagament avançat de 140.000 euros, la meitat del total
L'economia pesquera s'ha vist molt minvada per la crisi de la Covid-19 | Laia Solanellas

El Departament d'Agricultura de la Generalitat destinarà 1 MEUR al sector pesquer català per a la recollida de deixalles, 280.000 euros dels quals aniran directes al sector de Tarragona. La iniciativa permetrà contribuir a la recuperació del medi marí, compensar el sector per la seva dedicació a aquesta iniciativa, avaluar la incidència que té el factor humà en la contaminació dels mars i conscienciar els pescadors i la ciutadania de la importància de gestionar els residus. La Generalitat farà un avançament de mig milió d'euros a les confraries de pescadors catalanes, 140.000 dels quals a les de la costa de Tarragona.

Per reduir l’impacte negatiu de les deixalles marines als ecosistemes i la biodiversitat marina, l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 preveu impulsar iniciatives com la d’aquests ajuts, destinats a l’enretirada activa de residus presents a l’ecosistema i accions per millorar el coneixement i la conscienciació sobre aquesta problemàtica per poder actuar sobre el seu origen.

Diversos estudis havien indicat, prèviament, que prop del 80% d’aquesta forma de contaminació està formada per plàstics i que la principal font són les activitats humanes terrestres.

"L'innovador mètode de la URV per detectar fraus en els aliments amb insectes" "Indicis de relaxament amb la pandèmia: La trista dada en què Tarragona és 'líder'"