GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Impulsen un 'Altaveu Ciutadà' com a nova eina de govern obert a Tarragona i Reus

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region engega la iniciativa a les dues ciutats | Vol implicar 250 agents del territori
Tarragona i Reus formen part de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region | Jordi Olària

 

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region ha impulsat una nova eina de govern obert i participació ciutadana al territori, en aquest cas a les dues grans capitals: les ciutats de Tarragona i Reus. L'entitat ha encapçalat la creació d'un 'Altaveu Ciutadà', un òrgan de nova creació que haurà de servir per canalitzar propostes, projectes i opinions de desenes d'agents actius del territori, per tal de fer de la demarcació «una regió innovadora i intel·ligent».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La proposta d'Altaveu Ciutadà' pretén ser un canal de comunicació bidireccional entre agents ben diversos del territori i els consistoris de la Mercadal i la plaça de la Font. Els organitzadors volen sumar 250 participants, entre els quals s'inclouen perfils com administracions públiques, empreses municipals i privades, partits polítics, entitats socials i veïnals, agents com el Port de Tarragona, la Universitat o la Diputació, o ciutadans anònims interessats. Les persones interessades poden inscriure's a través d'un formulari a la web de l'entitat.

 

«Implicar la ciutadania en la transformació social i econòmica del territori»

 

Els impulsors de l' 'Altaveu' proposen «una nova visió i un nou camp d'actuació, a escala de territori, per a construir una estratègia sòlida cap a la transformació urbana». Defensen l'objectiu de «consensuar un conjunt de polítiques i programes» per fer de Reus i Tarragona dos motors de canvi, i volen obrir el diàleg a tots els agents possibles: món empresarial, institucional, del coneixement, veïnal i ciutadà.

 

«És una eina digital per implicar la ciutadania en la transformació social i econòmica de la regió», afegeixen. La proposta encara no té una data de naixement precisa, ja que es troba en la fase inicial de captació d'aquests 250 participants que conformaran l'altaveu.

 

També et pot interessar