Pla general d'un grup de turistes caminant per la zona de la barra del Trabucador al Delta de l'Ebre

Les comarques de Tarragona tanquen l'any 2020 amb un atur disparat que ja afecta més de 60.000 persones

Significa un creixement del 28% respecte l'any passat | Nou repunt al mes de desembre | El sector serveis es dessagna

Un any nefast que acaba amb un nou repunt en la darrera actualització. L'atur ha continuat creixent aquest mes de desembre al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre a un ritme, fins i tot, més accelerat que el passat novembre. Segons les dades del Ministeri de Treball, durant l'últim mes de l'any es van registrar 1.563 persones desocupades més, amb una variació positiva del 2,64% respecte l'anterior.

El territori, doncs, tanca aquest 2020 amb una xifra total d'atur de 60.795 persones, que són 13.164 més que fa un any, amb una variació del 27,64%. Les xifres confirmen una caiguda històrica de l'ocupació al territori, encapçalada pel sector dels serveis degut a l'estocada mortal al turisme durant bona part del curs. Del total de persones desocupades  a les comarques del sud, un total de 43.594 —més de dos terços— pertanyen a aquest sector serveis desactivat per la pandèmia. També en aquest desembre, on arrossega 892 dels nous aturats.

La caiguda del sector serveis dispara l'atur en un 2020 per oblidar a Tarragona

Els altres sectors  també pateixen els estralls, però ho fan a una distància considerable: la construcció o la indústria  apleguen 5.000 aturats cadascuna, una vuitena part de la borsa d'aturats que ha generat el sector serveis al territori. Les xifres es mantenen en consonància amb la mitjana catalana. De fet, se situen lleugerament a la baixa en comparació amb la línia general.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Pel que fa a les contractacions, durant el desembre  es van reduir en 2.782 respecte el mes anterior, amb una baixada del 12,04%. En total, els contractes  a la demarcació són ara un total de 20.325 i són un 4,58% menys respecte fa un any. La Seguretat Social ha registrat 303.209 persones donades d'alta, 765 menys respecte desembre (-0,25%) i 3.572 respecte ara fa un any (-1,16%).