ENQUESTA

VOTA: Creus que Pedro Sánchez podrà ser investit president?

Busquen voluntaris per provar una APP que valora el temps invertit en el transport

L'objectiu de 'Woorti' és dissenyar uns nous sistemes de mobilitat adaptats a les necessitats dels usuaris
L'aplicació mòbil serveix per valorar el temps invertit diàriament en transport | Cedida

 

El Centre Tecnològic de Catalunya EURECAT busca voluntaris per provar una aplicació mòbil 'APP' adreçada a analitzar el valor del temps invertit diàriament en viatges i transport. 'Woorti' —que així s'anomena l'aplicació— pretén ser una eina a través de la qual establir patrons precisos i dissenyar uns nous sistemes de mobilitat adaptats a les necessitats dels usuaris.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La iniciativa és d'abast europeu i necessita la participació de 5.000 voluntaris durant un termini de 14 dies, en què han de valorar un mínim d'un viatge diari des de la perspectiva econòmica, de preferències, actituds i motivacional. L'objectiu és comprendre com els usuaris valoren el seu temps de viatge i els factors que influeixen en la seva experiència rutinària.

 

L'estudi necesita uns 5.000 voluntaris que responguin a través de l'APP 'Woorti' a tot Europa

Fins ara, 200 persones s'han implicat i han participat arreu de Catalunya, tot i que la voluntat és augmentar la mostra a 700 usuaris —part d'ells, de l'àrea metropolitana de Tarragona—. A partir dels resultats, es podran avaluar les decisions de mobilitat dels usuaris, detectar virtuts i defectes de cada zona i trobar alternatives per millorar i optimitzar l'ús d'aquest temps invertit de forma obligatòria.

 

Els transports analitzats poden ser públics, com el metro, autobusos, trens o tramvies; privats com ara cotxes, motocicletes i bicicletes, i també els desplaçaments realitzats a peu. El projecte vol redefinir la definició i la metodologia «per a l'estimació del valor del temps del viatge» de cadascun dels usuaris. La campanya finalitzarà a l'octubre, i ja ha avaluat més de 23.000 viatges, tot i que encara és aviat per extreure conclusions i per buidar les dades disponibles.

 

També et pot interessar

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris