Busquen voluntaris per provar una APP que valora el temps invertit en el transport

L'objectiu de 'Woorti' és dissenyar uns nous sistemes de mobilitat adaptats a les necessitats dels usuaris
L'aplicació mòbil serveix per valorar el temps invertit diàriament en transport | Cedida

 

El Centre Tecnològic de Catalunya EURECAT busca voluntaris per provar una aplicació mòbil 'APP' adreçada a analitzar el valor del temps invertit diàriament en viatges i transport. 'Woorti' —que així s'anomena l'aplicació— pretén ser una eina a través de la qual establir patrons precisos i dissenyar uns nous sistemes de mobilitat adaptats a les necessitats dels usuaris.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La iniciativa és d'abast europeu i necessita la participació de 5.000 voluntaris durant un termini de 14 dies, en què han de valorar un mínim d'un viatge diari des de la perspectiva econòmica, de preferències, actituds i motivacional. L'objectiu és comprendre com els usuaris valoren el seu temps de viatge i els factors que influeixen en la seva experiència rutinària.

L'estudi necesita uns 5.000 voluntaris que responguin a través de l'APP 'Woorti' a tot Europa

Fins ara, 200 persones s'han implicat i han participat arreu de Catalunya, tot i que la voluntat és augmentar la mostra a 700 usuaris —part d'ells, de l'àrea metropolitana de Tarragona—. A partir dels resultats, es podran avaluar les decisions de mobilitat dels usuaris, detectar virtuts i defectes de cada zona i trobar alternatives per millorar i optimitzar l'ús d'aquest temps invertit de forma obligatòria.

Els transports analitzats poden ser públics, com el metro, autobusos, trens o tramvies; privats com ara cotxes, motocicletes i bicicletes, i també els desplaçaments realitzats a peu. El projecte vol redefinir la definició i la metodologia «per a l'estimació del valor del temps del viatge» de cadascun dels usuaris. La campanya finalitzarà a l'octubre, i ja ha avaluat més de 23.000 viatges, tot i que encara és aviat per extreure conclusions i per buidar les dades disponibles.

També et pot interessar

"❗ «El Port de Tarragona és una referència en expansió a la Mediterània»" "IMPORTANT: Nous descomptes d'autobús si ets estudiant de la URV!"