Pla detall d'una infermera de Tarragona, amb el llibre a la mà

En primera línia contra la Covid: un llibre recull els testimonis d'una vintena d'infermeres de TGN i l'Ebre

El Col·legi d'Infermeres edita el documnent | Les professionals es reivindiquen com un «pilar del sistema de salut»

«La crisi sanitària ha deixat una empremta  enorme sobre les professionals que van estar, i que segueixen, a primera línia lluitant contra la Covid-19», recorda la Lluïsa Brull, presidenta del Col·legi d'Infermeres de Tarragona (CODITA). Rere aquest convenciment, el Col·legi ha decidit editar un llibre on recull fins a disset testimonis  directes de sanitàries que van haver de combatre en primera fila contra el virus en la primera onada de la primavera. El llibre ja ha sortit a la llum sota el títol 'Les infermeres parlen, en plena etapa del Covid'.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«El llibre  té un gran valor perquè es converteix en el testimoni  de com van ser aquells primers mesos de la pandèmia a través de la veu d'aquestes  infermeres», detalla la Lluïsa, «que van treballar per garantir l'atenció, la cura i al'companyament de la població, en un dels pitjors moments que ens ha tocat viure com a país». A través de la memòria escrita, i que ja perdurarà, les professionals es reivindiquen com un «pilar fonamental del sistema de salut» i demanen posar fi a priblemes estructurals greus com la precarietat  dels contractes, les ràtios desbordades o la manca de veu a l'hora de prendre decisions.

«Com a col·legi professional, vam entendre que calia recollir alguns testimonis  d'aquestes infermeres a través de diferents entrevistes i conèixer la seva situació, les seves preocupacions i sentiments, i al mateix temps copsar les seves necessitats», referma la presidenta. El document configura un homenatge i un reconeixement  a la figura del personal sanitari, i en particular el d'infermeria, en un període fins fa mesos impensable que sens dubte s'acabarà estudiant als llibres d'història.