El Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona demana a tot el personal sanitari que es vacuni contra la grip

La institució apel·la a la responsabilitat dels professionals de la salut per evitar emmalaltir
Els professionals sanitaris tenen un contacte directe amb els malalts i tenen més probabilitat d’emmalaltir | Àngel Ullate
 

La vacuna de la grip, prevenció de riscos contra el coronavirus. El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona demana als infermers i a tot el personal sanitari que es vacuni contra la grip, per millorar així l'anomenada 'cobertura vacunal' dels professionals de la salut.

La vacunació de la grip sol ser d'entre un 15 i un 25% entre els sanitaris però l'Organització Mundial de Salut (OMS) recomana ràtios del 75%. En el context de la Covid-19, CODITA remarca la importància de vacunar-se en plena pandèmia per evitar posar-se malalts.

La presidenta del Col·legi professional, Lluïsa Brull, ha insistit que és «fonamental» que els sanitaris tinguin «una cura especial» en aquesta segona onada de la Covid-19 i a les portes de l'hivern, quan proliferen més les malalties respiratòries.

Una responabilitat «imprescindible»

Brull apunta que «és imprescindible» que les infermeres i tot el col·lectiu sanitari sigui enguany «més responsable que mai» i es vacuni de la grip. Els professionals sanitaris tenen un contacte directe amb els malalts i tenen «més probabilitat d’emmalaltir i contagiar-se».

Fins que no es tingui la vacuna de la Covid-19, des de CODITA demanen que es prenguin totes les mesures preventives possibles entre els professionals de salut: els EPIS, la mascareta, rentar-se les mans, però també la vacuna de la grip per evitar emmalaltir.

"Última hora: Inici de setmana amb dades 'maquillades' sobre la Covid a TGN" "En caiguda lliure: La gran patacada en les hipoteques a Tarragona"