L'Hospital del Vendrell en lluita: 'aplaudiments reivindicatius' per la seguretat i els drets laborals

El Col·legi d'Infermeres de Tarragona denuncia «precarietat i sobrecàrrega» en l'atenció sociosanitària

Les condicions laborals del gremi, les que més preocupen | Lamenten «una realitat que no ens agrada»

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) ha tornat a alçar la veu per criticar sense mitges tintes «la precarietat i la sobrecàrrega» amb què treballen els professionals de l'atenció sociosanitària a centres i residències. El col·legi tarragoní ha fet públic un comunicat on expressa el seu malestar, després d'haver-se publicat un estudi refent de l'Organitzacó Col·legial d'Infermeria del qual en fa extensives les conclusions.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'estudi se centra en una bateria de mancances quant a les condicions laborals de les professionals, conclou que el nombre de residents assignats a cada infermer o infermera en aquests centres «és excessiu» i resol que pràcticament la meitat de les residències privades «no substitueixen a les infermeres de baixa» per estalviar costos. També lamenta que prop d'un 40% dels centres tenen tendència a modificar els torns de treball del personal sanitari com a mínim un cop al mes.

Des del CODITA valoren els resultats «amb preocupació» perquè consideren que «estem parlant d'atenció i cura a persones força vulnerables» en tot moment. Asseguren que són conclusions que fan de mirall d'«una realitat que no ens agrada» L'estudi es basa en prop de 300 centres sociosanitaris de tot l'estat, 44 dels quals de Catalunya, si bé no concreta el pes específic de les residències de Tarragona o l'Ebre en aquestes conclusions genèriques.


Comentaris