El Col·legi de Metges de Tarragona acusa de «precarietat laboral» encoberta al Ministeri de Sanitat

Reclamen reconèixer els MIR a punt d'avaluar com a especialistes | Sanitat els prorroga el contracte anterior
El temor a la saturació dels centres mèdics, un maldecap al Col·legi de Metges | Angel Ullate

Crit d'alerta i malestar entre el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT). Els professionals han sortit a defensar els metges residents (MIR) que cursen el seu darrer any de formació i han reclamat que se'ls reconegui ja com a professionals especialistes de ple dret. «Entenem que les seves competències estan pràcticament adquirides», ha exposat el Col·legi a través d'un comunicat.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Asseguren, de fet, que en alguns casos les avaluacions ja estarien enllestides. Després d'anys de MIR i de feina diària, les avaluacions finals estaven previstes per a finals de maig, i l'emergència de la pandèmia ha forçat l'endarreriment dels tràmits i l'activació d'aquests metges que ja exerceixen com a especialistes. Des del COMT reclamen que el Ministeri de Sanitat els reconegui com a especialistes de ple dret immediatament, cosa que no ha succeït.

 

Sanitat ha prorrogat el contracte dels MIR en lloc de reconèixer-los com a especialistes de ple dret

El punt de la discòrdia ha estat la decisió, per part de Sanitat, de prorrogar-los el contracte de metges interins, de MIR, en lloc de fer-los un nou contracte ja en qualitat d'especialistes. «Estem absolutament en desacord», ha comunicat el Col·legi tot just conèixer la decisió. «És una mesura que fomenta la precarietat laboral», ha alertat el COMT, molt crític, qui ha instat el Ministeri a «reconèixer la categoria professional que els correspon» a la pràctica.

 

Els col·legiats reclamen que el Ministeri de Sanitat «garanteixi el dret a un nou contracte laboral d'acord amb el seu perfil professional» i també demanen que s'agilitzi l'obtenció dels títols en lloc d'«endarrerir el tràmit de forma innecessària». Denuncien que la pandèmia no pot servir per amagar una situació de greuge envers els metges interins que sobre el paper encara no han estat avaluats si bé a la pràctica fan d'especialistes cada dia.