Imatge d'arxiu d'unes butlletes electorals

El BOP publica els col·legis electorals a la demarcació de Tarragona per a les eleccions del 14 de febrer

Desapareixen els centres més petits i s'habiliten grans espais com la Tàrraco Arena Plaça, el Palau d'Esports o la firaReus

Queda un mes i mig per a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer, unes eleccions marcades per la pandèmia del coronavirus i que han obligat a repensar i reorganitzar els espais que durant hores rebran centenars o milers de persones i que per tant s'han de mantenir unes mesures de seguretat per evitar contagis. El Butlletí Oficial de la Província de Tarragona va publicar, aquest dilluns 28 de desembre, el llistat dels col·legis electorals que s'habilitaran pel pròxim 14 de febrer, i que ja es poden consultar.

En general, hi ha hagut canvis, eliminant aquells espais que eren més petits i que no permetien el compliment de les mesures de seguretat, i habilitant-ne d'altres més amplis on es pot garantir una bona ventilació i la distància de seguretat  entre les persones. Destaca, per exemple, Tarragona ciutat, on s'ha reduït el nombre de col·legis electorals, però aquests seran en espais més amplis i que podran acollir més meses, com ara el Palau d'Esports de Campclar, els poliesportius de diferents barris com el del Serrallo o de Sant Pere i Sant Pau, o també la Tàrraco Arena Plaça o el Teatre Tarragona i el Teatre Metropol.

A la ciutat de Reus també hi ha hagut canvis i hi ha espais que s'estrenaran com a col·legis electorals el pròxim 14 de febrer, com ara la Biblioteca Xavier Amorós o el Centre de Fires i Convencions firaReus

Els pavellons esportius es converteixen en col·legis electorals

El passat mes de novembre el Procicat ja va aprovar el document d'adequació de col·legis electorals i el procediment de vot de cara al 14-F. Així doncs, el document establia que s'utilitzaran pavellons o altres espais amplis similars que permetin com a mínim 2,5 m2 per persona. També diu que s'utilitzaran espais alternatius a les escoles i que, en cas que no hi hagi alternativa, els centres educatius només seran col·legis electorals si hi ha una «desinfecció acurada». A dins de les seus electorals es preveu un mínim de dues cues per votar. Una d'específica per a col·lectius vulnerables i una altra per a la resta de votants. Tot i així, en el llistat publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona observem que alguns centres educatius continuen sent centres electorals.

El dia de les eleccions es farà test d'antígens als membres de la mesa i al personal acreditat (responsables de l'administració i de seguretat, interventors...) abans de constituir-se la mesa. També se'ls prendrà la temperatura, que haurà de ser inferior a 37,5 i hauran d'entregar una declaració d'autoresponsabilitat on declararan que no tenen altres simptomatologies compatibles amb la Covid-19.