L'IQS insisteix que l'incident va ser imprevisible perquè es va deure a una sèrie de factors

Els Comuns també es personaran com a acusació popular en el judici contra la química IQOXE

La formació lila critica «la covardia» de l'empresa al Parlament | Treball i l'Ajuntament de Tarragona també s'hi han personat

En Comú Podem també es personarà com a acusació popular contra la química IQOXE en el judici sobre l'explosió química del passat 14 de gener. Ho han anunciat aquest matí al Parlament de Catalunya les diputades Yolanda López i Jéssica Albiach, poques hores abans de la compareixença de l'empresa a la comissió d'estudi convocada per aquest dimarts a la tarda.

Les diputades de la formació lila han estat molt dures contra l'empresa, a qui han acusat d'acumular «actes de  covardia» i d'una «actitud ofensiva i decebedora» després de confirmar que cap màxim responsable de l'empresa donarà explicacions en la sessió d'aquest dimarts. En el seu lloc, actuarà de portaveu d'IQOXE l'advocat Javier Fontcuberta, una anomalia que ja va subratllar TarragonaDigital el passat mes de juliol.

«No és ètic»: IQOXE compareix avui al Parlament per donar explicacions amb un advocat com a portaveu

D'aquesta manera, la formació dels Comuns se suma al Departament de Treball de la Generalitat, qui des del principi va anunciar que es personaria a la causa judicial com a acusació popular, i també a l'Ajuntament de Tarragona, que a l'estiu va anunciar que es presentaria a la causa com a acusació particular.

El to de les diputades dels Comuns ha estat duríssim. «Cal que s'investiguin les causes, que es depurin totes le spossibles responsabilitats i que, si es demostren les acusacions, s'apliqui una sanció exemplar» per a l'empresa, han demanat. «Considerem que no hi pot haver espai per a la impunitat», han subratllat.

López i Albiach han lamentat els esforços d'IQOXE «per dilatar la compareixença» pública al Parlament, han assegurat que des de l'empresa ja han posposat en tres ocasions l'hora de donar explicacions i que, a l'hora de la veritat, serà l'advocat Fontcuberta qui parli en lloc de fer-ho algun alt càrrec d'IQOXE. «És una pràctica legal, però en cap cas ètica», ha lamentat López. La comissió parlamentària haurà de començar poc després de les 15.00 hores.


Comentaris