ÚLTIMA HORA

7 morts a la residència de Vila-seca pel brot de coronavirus

La demanda de fruita i verdura es dispara pel coronavirus: productors i venedors a tot gas

Les llargues cues que es repeteixen des de divendres als supermercats tenen les seves conseqüències
En Pablo explica que aquests darrers dies ha venut més respecte a Cap d'Any o Nadal | Adrià Morte

 

L’efecte de la pandèmia del coronavirus ha provocat llargues cues en els darrers dies als supermercats. Unes imatges que s’han produït en tots els punts del territori amb prestatgeries de determinats productes totalment buides com ara la carn o el paper de WC. La crisi del Covid-19 també ha fet augmentar la demanda de fruita i verdura. Els productors i venedors confirmen un increment de les vendes en els darrers dies. La població s’ha afanyat a omplir el rebost de producte fresc.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

«Aquests dies hem venut més que per Cap d’Any o el dia de Nadal». Ho diu en Pablo, propietari de l’establiment de fruites i verdures de Reus ‘Frutopia’. El comerciant assenyala que dissabte al matí, després de l’anunci de divendres al vespre de l’estat d’alarma, es van generar llargues cues de clients. «La gent ha comprat més del que és habitual. Estem venent més però també estem més exposats al coronavirus», recorda en Pablo, qui duu una mascareta per protegir-se.

 

Patates, cebes i taronges, les més buscades

Entre els productes més buscats, destaquen les patates, cebes i taronges. Aliments que tarden més temps a fer-se malbé i que serveixen, els dos primers, per elaborar tota mena de receptes. Per una altra banda, també s’ha venut una gran quantitat de tomàquets, ous i garrafes d’aigua. En el seu cas, indica que ja ha fet una forta comanda d’aquests aliments per no anar curt de cara els pròxims dies.

 

En aquest sentit, assenyala que ha parlat amb els proveïdors i que el gènere, tant de fruita com de verdura, està garantit. Des de l’establiment ‘Fruites i verdures Nour’ expliquen a TarragonaDigital que durant aquests darrers han tingut un increment de les vendes. De fet, asseguren que el principal tema de conversa entre clients ha estat el coronavirus i que s’han venut, sobretot, patates i taronges. Una dinàmica que s’ha repetit en altres comerços de fruita i verdura de la ciutat.

 

L'Horta de Cal Marxant està situada al municipi de La Pobla de Montornès | Cedida

 

La producció agrícola augmenta

L’augment de la demanda de productes i verdures també ha provocat un augment de la producció agrícola. Pol Munté és el responsable de ‘l’Horta Cal Marxant’, situada a la Pobla de Montornès. Ell és un jove pagès del Camp de Tarragona amb una empresa agrícola familiar que ofereix productes frescos, de proximitat, sense tractaments químics i de temporada.

 

Tota la producció ecològica que es genera a ‘Cal Marxant’ es ven a través de la mateixa botiga o a través de cistelles a particulars. Aquests darrers dies ha augmentat la demanda en els dos serveis. «Divendres va venir molta gent, el doble del que és habitual. Tothom va comprar molt més i nosaltres vam acabar gairebé tot», manifesta Munté. Aquest jove pagès de La Pobla de Montornès explica que al llarg de la setmana van treballar el doble del normal i que ha estat com «si s’haguessin ajuntat dos caps de setmana consecutius».

 

El dilluns és el dia de la setmana on la botiga de ‘Cal Marxant’ tanca les portes. Tot i això, la feina no s’atura i aquests dies amb més motiu. En Pol Munté assegura que estan collint més de l'habitual per poder afrontar la demanda dels pròxims dies. «Nosaltres fem cistelles de verdura i fruita ecològica i aquesta setmana no ha fallat ningú. Tothom la vol. Inclús els que la tenien per la propera quinzena la volen ara».

 

La demanda de fruita i verdura també s'ha disparat en els darrers dies | Cedida

 

Pel que fa als productes, en el seu cas ha venut tota la verdura que tenia disponible encara que destaca per sobre de tot les patates i els ous. Pel que fa a les mesures de protecció, explica que treballen amb els guants, mantenint les mesures de distància recomanades, i a partir d’ara amb mascareta.

 

Un altre escenari que s’ha hagut de plantejar és el moment de repartir les cistelles ecològiques. Assenyala que ja s’ha posat en contacte amb els clients per tal que facin el pagament per transferència bancària i col·locar les caixes a la porta dels veïns i veïnes. D’aquesta manera, evita creuar-se amb els clients. «Ja saben qui som, ens veiem cada setmana. Ara els hi hem dit que ens deixin la porta oberta per deixar la capsa i que ens paguin a través del banc per no haver de tocar bitllets ni monedes».

 

Finalment, des d'Unió de Pagesos es recorda que l'activitat de la pagesia és de primera necessitat i que no està restringida. Els pagesos segueixen totes les mesures anunciades i segueix amb el dia a dia per no deixar atesa la població i contribuir als mercats.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana