El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, en una trobada telemàtica

Cruset reivindica el múscul del Port de Tarragona «per liderar la recuperació econòmica del Sud de Catalunya»

El president de l'Autoritat Portuària participa en el marc de la 7a Trobada del Corredor Mediterrani

El missatge des dels pulmons del Port de Tarragona és clar des de l'inici de la pandèmia: lideratge, econimia i estratègia. Les línies mestres del discurs no han variat d'aquest triangle i aquesta setmana, en el marc de la 7a Trobada del Corredor Mediterrani, encara s'han fet més forts. El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha participat en la jornada telemàtica on ha compartit pantalla amb les administracions i institucions més importants de l'òrbita econòmica i portuària.

Cruset ha destacat que «el ferrocarril i la intermodalitat són la part central de l'estratègia empresarial del port» tarragoní, i ha reivindicat que inversions estratègiques com les estacions intermodals de Guadalajara o La Boella «ens obren una finestra d'oportunitats» per al ressorgiment econòmic de les comarques de Tarragona. El president s'ha mostrat convençut que macroprojectes com la futura Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) a tocar de la Pineda marcaran el punt d'inflexió de les pròximes dècades.

El Port de Tarragona confia en l'impuls ferroviari per esperonar l'economia del territori

El president del Port ha destacat que el ferrocarril i el Corredor Mediterrani amaguen les claus de la futura expansió de les mercaderies portuàries per rellançar el comerç europeu i ha destacat «que la feina ben feta està donant bons resultats» com ara l'augment del 150% dels trens de mercaderies agroalimentàries, un dels grans músculs estratègics de l'Autoritat Portuària.

Segons Cruset, aquestes oportunitats que obre el Port de Tarragona han de ser la base «per liderar la recuperació econòmica del Sud de Catalunya» després del sotrac de la pandèmia, i s'ha mostrat convençut que l'impuls econòmic i logístic de la infraestructura repercutirà en l'avenç d'un territori tocat per la pandèmia. Els grans reptes de la dècada passen per la musculatura d'un 2020 atípic, caòtic i regressiu en termes generals. 


Comentaris