GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cau l'atur en un miler de persones durant el març a la demarcació de Tarragona

El mes de març tanca amb 48.514 aturats al territori | Són 964 persones menys que a finals de febrer
Imatge d'arxiu d'una Oficina de Treball | TarragonaDigital.com

 

L'atur ha caigut en 964 persones a la demarcació durant el mes de març, segons les dades que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Seguretat Social aquest dimarts, 2 d'abril. Les xifres actualitzades suposen un descens de gairebé el 2% respecte al febrer, i el total de persones aturades a la demarcació de Tarragona és ara de 48.514. Respecte a les dades del març de 2018, les dades actuals són un 2,2% més baixes. En el total de Catalunya, l'atur ha baixat en 902 persones en el darrer mes, i el total de persones desocupades és en aquests moments de gairebé 400.000.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Amb aquestes noves dades a la mà, la demarcació de Tarragona ja encadena 69 mesos consecutius de descens de l'atur, una tendència que es va repetint de manera consecutiva des del juny de 2013. La tarragonina és la província del país que presenta millors dades durant el març del 2019, ja que a Girona l'atur ha baixat en poc més de 750 persones, a Lleida només en una vintena i Barcelona, per contra, té gairebé 850 aturats més que al febrer.

 

El mes de març deixa 34.000 aturats menys arreu de l'Estat espanyol

 

A escala estatal, el mes de març del 2019 ha reduït el nombre d'aturats en gairebé 34.000 persones respecte a l'anterior dada mensual. El sector serveis és el principal responsable d'aquest increment de l'ocupació, mentre que on més ha pujat l'atur és en l'agricultura.

 

Sindicats com la Unió General de Treballadors (UGT) han lamentat, tot just conèixer les dades, que «l'atur se segueix incrementant entre els majors de 45 anys, les dones, els joves i els immigrants», als quals considera els grups més vulnerables, d'acord amb les darreres dades. D'altra banda, patronals com PIMEC han valorat «de forma positiva» les dades «quan encara no s'han fet notar els efectes positius de la Setmana Santa», fet que els situa en una posició d'optimisme respecte al mes que ve.

 

També et pot interessar