Treballadora en un CAP de Tarragona.

Setze brots de Covid-19 actius amb 134 casos al Camp de Tarragona

Hi ha més de 350 contactes en seguiment

El Departament de Salut, després de dies de silenci, avui ha tornat a enviar dades actualitzades sobre els brots tot i que només a la regió de Taragona. En aquestes informacions, confirma 16 brots actius de Covid-19 al Camp de Tarragona amb 134 casos positius i més de 350 contactes en seguiment.

El focus més important se situa als municipis de Vila-seca i Reus amb 39 casos —un dels quals hospitalitzats— i 81 contactes en seguiment, que Salut emmarca en contextos de l'àmbit familiar, laboral i d'amistats. També n'hi ha un altre amb 24 casos i 24 contactes originat en un àmbit familiar que s'estén a Cambrils, Móra la Nova, Salou, Tivissa, Móra d'Ebre i la Selva del Camp. A més, destaquen els quinze positius repartits en quatre brots localitzats a Salou, el municipi del territori que presenta un major risc de rebrot i una velocitat de transmissió de la malaltia més elevada.

L'àmbit familiar, protagonista dels contagis

En concret, el primer brot de Salou és de l'àmbit familiar i consta de quatre positius i setze contactes en seguiment. El segon també té quatre casos, set contactes i té origen en un àmbit social. L'origen del tercer, amb quatre casos i vuit contactes en seguiment, correspon a un àmbit de domicili i laboral, segons Salut. Per últim, el quart també és de l'àmbit social i consta de tres casos i deu contactes.

Pel que fa a la resta de brots actius, es manté el que afecta dotze casos i 53 contactes en seguiment amb origen en una comissaria de policia, als municipis de Reus, Mont-roig i Montblanc. A Reus hi ha un altre brot en un àmbit familiar i d'amistats amb tres casos i 25 contactes en seguiment.

El brot de Coma-ruga (El Vendrell) consta de sis casos i quinze contactes, també d'un àmbit familiar i de grup d'amics, mentre que el de Calafell és familiar i té quatre casos -un d'ells hospitalitzat- i quatre contactes. A la Selva del Camp hi ha un brot amb nou casos i 52 contactes en seguiment d'un àmbit laboral i familiar, mentre que a Falset hi ha un focus amb tres casos i quatre contactes en seguiment sorgit de l'àmbit familiar.

Salut també manté un brot amb deu casos i 37 contactes, sorgit dels àmbits social, familiar i laboral, entre els municipis de Constantí, Tarragona, Vallmoll i Reus. I un altre entre Tarragona i la Canonja, de tipus social, amb tres casos i onze contactes.

 

Resum dels brots al Camp de Tarragona

 • Brot Reus-Mont-roig / Miami Platja  - Reus Montblanc: 12 positius; 53 contactes en seguiment. Origen a la comissaria de policia.
 • Brot Vila-seca - Reus: 39 positius, 1 hospitalitzat; 81 contactes en seguiment. Origen àmbit familiar-amics-laboral.
 • Brot Coma-ruga: 6 positius; 15 contactes en seguiment. Origen àmbit familiar i grup d'amics.
 • Brot Cambrils – Móra  la Nova – Salou – Tivissa – Móra d’Ebre – La Selva del Camp: 24 positius, 1 hospitalitzat; 24 contactes en seguiment. Origen d'àmbit familiar.
 • Brot Calafell: 4 positius, 1 hospitalitzat; 4 contactes en seguiment. Origen àmbit familiar.
 • Brot La Selva del Camp: 9 positius; 52 contactes en seguiment. Origen laboral-familiar.
 • Brot Reus: 3 positius; 25 contactes en seguiment. Origen familiar-amics.
 • Brot Falset: 3 positius; 4 contactes en seguiment. Origen àmbit familiar.
 • Brot Salou (I): 4 positius; 16 contactes en seguiment. Origen àmbit familiar.
 • Brot Constantí – Tarragona – Vallmol – Reus: 10 positius; 37 contactes en seguiment. Origen àmbit social-familiar-laboral.
 • Brot Tarragona – la Canonja: 3 positius; 11 contactes en seguiment. Origen brot social.
 • Brot Salou (II): 4 positius; 7 contactes en seguiment. Origen àmbit social.
 • Brot Salou (III): 4 positius; 8 contactes en seguiment. Origen àmbit familiar-laboral.
 • Brot Salou (IV): 3 positius; 10 contactes en seguiment. Origen àmbit social.
 • Brot Vilallonga del Camp: 3 positius; 5 contactes en seguiment. Origen àmbit social.
 • Brot Cambrils: 3 positius; 5 contactes en seguiment. Origen àmbit laboral-familiar.

Comentaris