Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus

Cau el risc de rebrot i la velocitat de propagació de la Covid a la demarcació de Tarragona

Tot i així, avui s'ha hagut de lamentar una defunció més

Després de tres setmanes molt tenses a la demarcació de Tarragona, sembla que la pandèmia comença a afluixar després de les mesures preses per intentar contenir-la. Aquest dimecres, 11 de novembre, arriben molt bones notícies pel que fa al risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus, ja que es confirma la tendència a la baixa. Tanmateix, el risc segueix sent molt alt i no val relaxar-se. La prova és que de nou s'ha hagut de lamentar una víctima del coronavirus, així com 307 nous casos positius, que deixen l'acumulat des del març en 22.536 contagis i 633 defuncions.

A la regió sanitària de Tarragona el risc de rebrot cau fins al 610, molt alt però molt més baix del que era fa tan sols una setmana. Ha estat en aquesta regió que s'ha reportat una nova mort per Covid i ja son 547 les persones que han perdut la vida. També hi ha hagut 265 contagis nous que se sumen al global situat ja als 17.846 positius de coronavirus. La velocitat de propagació del virus també es troba amb tendència a la baixa i està al 0,84 i finalment, segons Salut, als hospitals tarragonins hi hauria 216 persones ingressades a causa del virus. Recordem que el departament ja no especifica en quina regió sanitària hi ha els casos a UCI i només diu la xifra en l'àmbit català, que avui és de 597 persones.

A la ciutat de Reus també baixa el risc de rebrot als 794, i l'Rt presenta una molt bona evolució situant-se al 0,75. Els casos acumulats des del març ja son 4.839 i les morts 84, i ara mateix hi hauria 48 persones ingressades a l'Hospital Sant Joan de Reus. A la ciutat de Tarragona, malgrat que el risc de rebrot baixa als 724, la velocitat de propagació es manté perillosament alta, al 0,98. Els contagis acumulats son 3.963 i les defuncions 116, amb 58 ingressats als hospitals tarragonins segons Salut.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre també arriben bones notícies, i és que allí el risc de rebrot es desploma fins als 494, una xifra que deixa entreveure una mica de llum en una de les zones amb la pandèmia més estesa ara mateix. Els nous casos reportats han estat 42 i no s'ha comunicat cap nova mort, pel que la dada acumulada és de 4.690 contagis i 86 defuncions. La velocitat de propagació també baixa al 0,77 i segons Salut hi ha 59 persones als hospitals ebrencs.