Un sanitari fent una prova PCR a un home

Les comarques de Tarragona registren 139 nous positius i 7 noves morts, però baixa el risc de rebrot

El risc de rebrot baixa 21 punts al Camp de Tarragona i 5 punts a les Terres de l'Ebre

La demarcació de Tarragona enceta el cap de setmana amb 139 nous casos de coronavirus i 7 noves defuncions, segons el balanç facilitat pel Departament de Salut d'aquest dissabte, 12 de desembre. D'aquesta manera, la xifra de casos acumulats a les comarques tarragonines des de l'inici de la pandèmia s'enfila als 26.740, mentre que un total de 778 persones han mort a causa del virus. Pel que fa al risc de rebrot, les dades milloren aquest dissabte al Camp de Tarragona (119), així com la velocitat de propagació del virus (Rt), que disminueix lleugerament (0,96). A les Terres de l'Ebre baixa el risc de rebrot però l'Rt repunta. 

Per regions sanitàries, el Camp de Tarragona torna a acumular el gran gruix de nous positius i defuncions de la demarcació. En les darreres 24 hores s'han registrat 124 nous positius en Covid-19, que eleven la xifra d'acumulats a 21.313. Pel que fa a les defuncions, aquest dissabte se'n registren 7 de noves, que se sumen a les acumulades i ja en són 658. Respecte el risc de rebrot, baixa 21 punts i se situa en 119, mentre que l'Rt disminueix una centèsima i passa de 0,97 a 0,96. Respecte la situació als hospitals tarragonins, segons Salut hi hauria 102 persones ingressades amb coronavirus (+6). Des de fa ja setmanes, Salut tan sols notifica la xifra de pacients molt greus ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) a nivell de Catalunya, que aquest divendres en són 333 (-12).

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Pel que fa a les dades a la ciutat de Reus, aquest dissabte s'han registrat 26 nous contagis de coronavirus, que se sumen als acumulats i ja en són 5.791 des de l'inici de la pandèmia. S'ha registrat 1 defunció, que eleva la xifra a les 117 morts des del març. El risc de rebrot a la capital del Baix Camp retrocedeix 28 punts i se situa en 104, mentre que l'Rt també baixa fins a 0,86. En aquests moments hi hauria, segons Salut, 29 persones ingressades amb coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus.

Després de dies d'augment del risc de rebrot a Tarragona ciutat i malgrat que continua sent molt alt, aquest dissabte per fi torna a baixar i se situa en 206 punts (-4), tot i que l'Rt continua pujant i és d'1,54 (+0,10). Aquest divendres s'han registrat 39 nous positius i cap defunció, així que les dades acumulades són de 4.765 casos i 140 morts des de l'inici de la pandèmia. Als hospitals tarragonins hi hauria 20 pacients ingressats per coronavirus, segons les dades del Departament de Salut.

Nova jornada sense morts a les Terres de l'Ebre

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre aquest dissabte s'han registrat 15 nous contagis i cap defunció, així que les xifres acumulades se situen en 5.427 contagis i 120 defuncions des de l'inici de la pandèmia. El risc de rebrot baixa 5 punts, fins a 73, mentre que l'Rt augmenta quatre centèsimes, de 0,74 a 0,78. Segons Salut, hi hauria ara mateix 27 pacients ingressats als hospitals ebrencs (+2).


Comentaris