Metge fent proves PCR a Reus.

Tres noves defuncions i 89 positius més de Covid-19 a les regions de Tarragona i l'Ebre

El risc de rebrot baixa de forma general a les dues regions

El Departament de Salut ha notificat aquest dijous 17 de setembre més defuncions i contagis de coronavirus a les regions sanitària de les Terres de l'Ebre i Tarragona. Concretament, s'han produït 89 nous positius de Covid-19 i tres morts més causats per la pandèmia, el que deixen la xifra de casos acumulats des del març en 6.953 positius i 479 defuncions a la demarcació. Després d'un inici de setmana amb dades maquillades pel pont de la Diada, des de dimecres que la realitat s'està tornant a imposar i han tornat a créixer les dades.

A la regió sanitària de Tarragona s'han registrat 82 nous positius de coronavirus i també és on s'han hagut de lamentar les tres noves defuncions. Des de l'inici de la pandèmia ja hi ha hagut 5.723 casos i 415 morts en aquesta regió sanitària. El risc de rebrot baixa lleugerament en comparació a ahir i se situa al 127,08, i la velocitat de propagació del virus augmenta una dècima, 0,80. Segons Salut, ara mateix als hospitals tarragonins hi hauria 67 hospitalitzats i 9 persones a la Unitat de Cures Intensives.

La ciutat de Reus avui ha sumat 16 nous contagis i dues de les defuncions que s'han produït a la regió sanitària de Tarragona. En total, des del març, hi ha hagut 1.332 positius a la capital del Baix Camp i 63 defuncions. Després d'uns dies de tendència a la baixa, el risc de rebrot torna a augmentar i està al 169,43, així com la velocitat de propagació del virus que també creix i se situa al 0,71. Segons el Departament de Salut, a Reus hi hauria 25 ingressats i 1 persona l'UCI.

Finalment, a les Terres de l'Ebre la situació continua en bona direcció. Avui s'han reportat 7 nous casos i cap defunció, i el balanç fins ara és de 1.230 positius i 64 defuncions. El risc de rebrot continua baixant i està al 56,17 així com l'Rt, que també va a la baixa i està a l'1,16. Segons Salut ara mateix hi hauria 5 persones ingressades i 1 a l'UCI a l'Ebre.


Comentaris