Treballadora en un CAP de Tarragona.

Una defunció i 90 nous positius de Covid-19 a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Les Terres de l'Ebre són una de les zones crítiques de contagis a Catalunya i el Camp de Tarragona continua a l'alça

Segueix complicant-se la situació a les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona pel que fa a la Covid-19. Aquest dijous, 20 d'agost, s'han sumat més casos positius —tot i que amb menor mesura que ahir— i s'ha hagut de lamentar una mort més. En total, han estat 90 els nous positius de coronavirus a les dues regions sanitàries i una defunció a Tarragona, el que deixen el balanç acumulat des de l'inici de l'emergència sanitària a la demarcació en 4.357 positius per coronavirus i 458 defuncions.

Si ens fixem en les dades per zones, a la regió sanitària de Tarragona és on avui s'han acumulat més nous positius, amb 89 casos més. Així doncs, a Tarragona ja hi ha hagut 3.431 contagis de Covid-19. És en aquesta regió que s'ha hagut de lamentar avui una mort, i ha fet augmentar la xifra total a les 397 defuncions. Pel que fa a l'Rt —la velocitat de propagació del virus—, continua a l'alça i se situa ja en 1,89, i el risc de rebrot també augmenta fins al 175,61.

Segons dades del Departament de Salut, en aquests moments hi hauria 34 persones ingressades als hospitals tarragonins, 6 d'elles a l'UCI, tot i que fonts hospitalàries asseguren que aquesta xifra seria molt més elevada. La mitjana d'edat dels pacients contagiats és ara mateix dels 37,97 anys.

Recordem que Reus és una de les zones on ara mateix la situació és més crítica i des de Salut s'iniciarà un cribratge massiu aquest divendres en tres barris de la ciutat amb la intenció de detectar positius asimptomàtics i evitar que se segueixi expandint el virus. Ara mateix, a Reus, la velocitat de propagació del virus és molt més elevada que a la demarcació, amb un 2,39, i el risc de rebrot es troba disparadíssim al 429,00.

 

Risc molt elevat a les Terres de l'Ebre

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre continua complicant-se la situació. Tanmateix, avui només han sumat un cas positiu més i no s'ha hagut de lamentar cap mort, pel que les dades acumulades situen els contagis en 926 persones positives a l'Ebre, i el total de defuncions des de l'inici de la pandèmia, en 61. La velocitat de propagació del virus, l'Rt, segueix augmentant i es troba ja en 2,16, una de les dades més preocupants.

El risc de rebrot també segueix molt elevat i es troba al 233,28. Segons el Departament de Salut, a les Terres de l'Ebre hi hauria 10 persones ingressades per coronavirus i 4 més a l'UCI. La mitjana d'edat de les persones contagiades és més elevada que a Tarragona i se situa als 47,24 anys.


Comentaris