Metges de l'Hospital Clínic treballen durant la pandèmia de covid-19 el 20 d'abril del 2020.

La regió de Tarragona registra un mort i 56 nous contagis en les últimes 24 hores

Les xifres totals són de 2.391 casos positius acumulats i 303 defuncions amb positiu confirmat

Les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre registren 56 nous contagis de coronavirus en les últimes hores, segons l'últim balanç del Departament de Salut, el qual indica que hi ha hagut una defunció a causa de la malaltia. 

Pel que fa als positius a la demarcació de Tarragona, en les últimes 24 hores, la xifra arribava als 2.067  al Camp de Tarragona, amb 54 nous contagis en les últimes hores, i a les Terres de l'Ebre, n'hi ha dos de nous i la xifra s'enfila als 324 positius. En total, ja hi ha 2.391  contagis. Pel que fa als positius de residents en residències de gent gran, també s'ha corregit la dada i n'hi ha tres menys que en l'últim recompte i la xifra se situa en 481  casos totals —465 al Camp i 16 a l'Ebre.

En les últimes dades oficials diàries publicades pel Departament de Salut aquest divendres, entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, només hi ha hagut una víctima mortal a causa de la Covid-19. Des que va començar l'epidèmia, el global de les defuncions per coronavirus arreu de la demarcació de Tarragona és de 415 morts —373  al Camp i 42 a l'Ebre.

Amb el nou mètode de recompte, però, entre la regió sanitària del Camp de Tarragona, amb 288, i Terres de l'Ebre, amb 15, es comptabilitzarien 303  defuncions totals de casos positius confirmats per coronavirus. D'altra banda, n'hi hauria 85 al Camp i 27 a l'Ebre, que es compten com a èxitus sospitosos per Covid-19..

En les últimes dades no s'ha comptabilitzat cap alta hospitalària a les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. En aquesta darrera només hi ha un hospitalitzat per coronavirus, segons Salut, a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. L'acumulat de pacients que ja han superat el virus a casa nostra s'enfila als 1.068.

La darrera taula de dades facilitada per Salut és la següent:

 • Casos positius confirmats per prova diagnòstica PCR i test ràpid: 2.067 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 324 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos sospitosos (determinats per professionals facultatius): 13.021 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 3.827 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos positius confirmats de residents a residències: 465 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 16 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos sospitosos a residències: 1.846 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 769 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions als centres hospitalaris i sociosanitaris (casos positius i sospitosos): 238 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 23 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions a residències: 114 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 7 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions a domicilis: 11 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 9  a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions no classificades:  10 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 3 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Altes hospitalàries: 946 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 121 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals: 373 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 42 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals de casos positius: 288 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 15 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals de casos sospitosos: 85 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 27 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències: 114 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 7 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències (casos positius): 79 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 2 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències (casos sospitosos): 35 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 5 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.