Imatge d'una professional sanitària a la zona del cribratge massiu a Reus

Tarragona i l'Ebre tanquen la setmana amb 117 nous positius de Covid-19 i cap nova defunció

El risc de rebrot continua baixant a les dues regions sanitàries

Les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre tanquen la setmana amb una mica d'optimisme pel que fa a les últimes dades sobre la Covid-19 publicades pel Departament de Salut. Aquest divendres 28 d'agost, no s'ha reportat cap nova defunció a la demarcació, però sí que han tornat a augmentar els casos positius detectats, amb 117 més. Així doncs, des que es va iniciar el recompte de dades al mes de març, a la província de Tarragona hi ha hagut 5.106 contagis de coronavirus i 462 persones que han perdut la vida.

A la regió sanitària de Tarragona, aquest divendres s'han registrat 88 nous positius de Covid-19, deixant el total acumulat fins ara en 4.064 contagis. No s'ha hagut de lamentar cap nova mort i per tant la xifra segueix en les 398 defuncions. El risc de rebrot continua molt alt, però la corba es troba en situació descendent i se situa al 192,87. El mateix passa amb la velocitat de propagació del virus, que es troba a l'1,22. 

Pel que fa als ingressos, ara mateix —segons Salut— hi hauria 49 persones als hospitals tarragonins i 8 a la Unitat de Cures Intensives. La mitjana d'edat dels contagis a Tarragona és de 37,81 anys. A Reus, zona on la situació està més complicada a la regió sanitària, els casos acumulats han augmentat a 904 i 50 defuncions, i el risc de rebrot segueix sent elevat però va a menys, amb un 453,96. 

A les Terres de l'Ebre la situació continua millorant dia a dia. Així doncs, tampoc s'ha hagut de reportar cap defunció i fins ara hi ha hagut 64 morts. Pel que fa als casos positius, aquest divendres se n'han sumat 29 més, deixant la xifra de contagis acumulats en 1.042. El risc de rebrot ja es troba a la zona mitjana i se situa al 88,10, mentre que l'Rt està al 0,76. 

Segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria ara mateix 10 persones ingressades i 3 a l'UCI.


Comentaris