El cap de setmana rebaixa les dades de Covid a Tarragona que suma només 54 nous contagis

No s'ha reportat cap defunció

Dilluns 28 de setembre i, com és habitual, les dades que es reporten sobre l'emergència sanitària a principis de setmana baixen dràsticament a causa dels dies festius. Així i tot, el Departament de Salut ha comunicat que a la demarcació de Tarragona s'han reportat 54 nous contagis i cap defunció, el que deixen la xifra acumulada de la pandèmia des de principis de març en 7.959 casos de coronavirus i 491 defuncions.

A la regió sanitària de Tarragona és on s'han registrat la majoria de nous contagis, amb 53 casos nous, que fan augmentar els casos acumulats en 6.535. Les morts per Covid-19 a Tarragona es mantenen en 426, i el risc de rebrot baixa lleugerament respecte a aquest diumenge i se situa amb 124,88 punts. L'Rt també va en descens i està al 0,88, i segons Salut ara mateix als hospitals tarragonins hi hauria 65 persones ingressades per Covid i 15 a l'UCI.

A Reus els casos positius han augmentat amb 11 nous contagis i ja son 1.554 les persones que han patit coronavirus a la capital del Baix Camp, així com 65 persones que han perdut la vida. El risc de rebrot augmenta i està alt, amb 228,99 punts, així com la velocitat de propagació del virus que també puja i està a l'1,06. Segons Salut a l'hospital reusenc hi ha ara mateix 23 persones ingressades per coronavirus i 3 a l'UCI.

A Tarragona ciutat els casos acumulats des del març ja son 703 i les defuncions es mantenen en 48. El risc de rebrot també puja i està al 144,94, tot i que l'Rt va lleugerament fins a l'1,08. Les dades de Salut indiquen que ara mateix hi hauria 7 ingressats per Covid i 4 a l'UCI als hospitals tarragonins.

Finalment, a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre només s'han reportat 1 nou contagi de coronavirus. Des del març, la xifra és de 1.424 positius de Covid-19 i 65 defuncions, cap de nova des de fa setmanes. La màxima preocupació però en aquesta zona és el risc de rebrot, el qual es troba disparat amb un 251,63. La velocitat de propagació del virus també és molt alta i està al 2,27. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi ha ara 3 persones ingressades per Covid i 1 a l'UCI.

"En caiguda lliure: La gran patacada en les hipoteques a Tarragona" "Urgent: Un expert URV revela la data del possible segon confinament a tot Espanya"