Baixa el risc de rebrot a tota la demarcació de Tarragona i només reporten 15 nous positius de Covid

Tampoc s'ha registrat cap nova defunció

Sorprenents dades les que ha publicat avui el Departament de Salut. Després d'una jornada amb gairebé 200 nous positiusmarcada pel cribratge de Padesa a les Terres de l'Ebre—, aquest dimecres 30 de setembre només s'han registrat 15 nous positius a tota la demarcació de Tarragona, una de les xifres més baixes sobre la pandèmia des de fa temps. Tampoc s'ha hagut de lamentar cap nova defunció, i el risc de rebrot baixa en general. Així doncs, el total acumulat des de l'inici de la pandèmia és ara de 8.161 positius de Covid-19 i 491 morts.

A la regió sanitària de Tarragona avui s'han notificat 12 nous casos de coronavirus, el que deixen l'acumulat en 6.639 positius i 426 defuncions. El risc de rebrot baixa lleugerament respecte ahir, tot i que es manté alt amb un 115,43, i també ho fa la velocitat de propagació del virus que està al 0,84. Segons el Departament de Salut, ara mateix hi hauria 65 persones ingressades i 15 a la Unitat de Cures Intensives.

Pel que fa a la situació a Reus, només han estat 4 els positius detectats des d'ahir i ja s'acumulen 1.574 contagis de coronavirus i 65 morts. El risc de rebrot es manté alt, però també baixa, i està al 234,73 amb una Rt de l'1,15. A l'hospital de Reus hi hauria en aquests moments 21 ingressats per Covid i 3 a l'UCI. A Tarragona ciutat, el contagis acumulats son 711 i 48 defuncions, i el risc de rebrot baixa respecte ahir però es manté elevat amb un 173,27 i una Rt de l'1,28 —aquesta ha augmentat—. La situació als hospitals tarragonins segueix calmada segons Salut, i hi hauria 7 ingressats i 4 a l'UCI.

Finalment, les Terres de l'Ebre que es troben ara en plena emergència per la situació al brot de l'empresa Padesa, els nous positius reportats han estat només 3 i per tant la xifra acumulada és 1.522 casos i 65 defuncions de coronavirus. El risc de rebrot baixa però és manté molt alt, amb 263,49 i una Rt que també baixa però també és encara massa alta, de l',172. Als hospitals ebrencs ara mateix hi hauria 4 ingressats i una persona a l'UCI per Covid, segons Salut.

"Creixen a Tarragona les peticions per fer jornada contínua a les escoles i instituts" "Reus vs Tarragona: Arriba l'enfrontament gastronòmic entre restaurants a Joc de Cartes!"