Els ajuntaments del territori rebran 22 MEUR avançats per evitar el col·lapse econòmic

La Diputació anuncia accions per «garantir la liquiditat» del món local i «frenar els efectes de la crisi»

La Diputació de Tarragona fa un pas endavant i ha anunciat que aquesta setmana avançarà el pagament de 22 milions d'euros als ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per tal de «contribuir a la seva viabilitat econòmica, especialment dels més petits» i garantir que «puguin efectuar els pagaments de les seves factures» malgrat que l'emergència del coronavirus hagi congelat tota via de captació d'ingressos. La mesura, del tot excepcional, vol evitar el col·lapse econòmic de les administracions del món local.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

A més de la injecció de liquiditat als consistoris, la Diputació també ha aprovat altres dues mesures importants: el pagament d'1,6 milions d'euros a les seves empreses proveïdores, per tal que es mantinguin amb vida i puguin mantenir els serveis, i la decisió inèdita de congelar el pagament d'impostos a BASE per «alleugerir la càrrega econòmica de la ciutadania» de Tarragona.

La Diputació de Tarragona mou fitxa per evitar el col·lapse econòmic d'un del món local que ha tancat l'aixeta dels ingressos

La institució també està disposada a «reactivar el pagament dels ajuts en tramitació» als municipis del territori per aquesta mateixa finalitat d'oxigenar, i confia que les mesures puguin servir per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19 que ja ha evaporat prop de 30.000 llocs de feina a la demarcació.

En matèria de protecció sanitària, la Diputació també ha anunciat que comprarà Equips de Protecció Individual (EPI) a disposició i a demanda dels municipis petits que no en tenen, i treballa per activar serveis d'atenció social i impuls de l'emprenedoria, l'ocupació, la inversió pública i el turisme al territori «per reactivar l'economia local» tan aviat com sigui possible.

Inicialment, l'ens supramunicipal ja havia aturat les obres no urgents que tenia en marxa arreu de la xarxa viària del sud del país i va decretar el tancament dels serveis, espais i centres educatius que gestiona arreu de Tarragona i l'Ebre.

"🚢 La crisi del coronavirus no atura el tràfic de mercaderies al Port de Tarragona" "❗🎸 Les sales de concerts de TGN, en crisi per la pandèmia del coronavirus"