La Diputació i l'Institut Cartogràfic avancen en l'actualització dels mapes digitals dels termes municipals

La Diputació aportarà 450.000 euros per delimitar les línies de terme
Jaume Massó i Josep Poblet durant la signatura del conveni. | cedida

 

La Diputació de Tarragona i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) es troben treballant de manera conjunta en un projecte per tal d’actualitzar la cartografia digital als municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Des de la Diputació asseguren que disposar d’un mapa del terme municipal amb els límits administratius és fonamental per als ajuntaments, perquè  puguin exercir millor les seves competències. 

 

Més de 4 milions d'euros invertits en cartografia urbana

D’aquesta manera, fins l’any 2021 es definiran un total de 253 línies de termes, segons el conveni que es va signar aquest dimarts, 22 de gener, pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el director de l’ICGC, Jaume Massó. La inversió quadriennal prevista amb aquest objectiu és de 449.937,73 euros, a càrrec de la Diputació de Tarragona, que des del 2006 i fins al 2021 haurà fet una inversió d’un total de 4.124.809 euros en cartografia urbana i la delimitació dels termes municipals. Pel que fa als treballs de gestió i execució de les línies de terme, aniran a càrrec l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. 

 

L’acord que es va signar entre l’Institut i la Diputació aquest dimarts estableix les condicions per tal d’efectuar els treballs necessaris per avançar en la finalització del mapa municipal de la demarcació de Tarragona. En aquest sentit, Josep Poblet ha destacat la importància d’aquestes actuacions, i l’aposta decidida de la Diputació de Tarragona per invertir en l’actualització dels mapes, de gran utilitat per als ajuntaments. De la mateixa manera, ha mostrat la voluntat decidida de la institució d’arribar fins al final en aquest projecte d’actualització dels mapes. 

 

Per la seva banda, Jaume Massó ha expressat l’agraïment de la Diputació per poder fer efectiu aquest projecte que ha titllat d'ambiciós per la seva importància. A part dels signants, a la signatura del conveni també hio van ser presents el vicepresident primer de la Diputació i responsable del Servei d'Assistència al Municipi, així com altres representants de la institució supramunicipal i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

  

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana