diputacio-tarragona-seu

La Diputació de Tarragona aspira a reduir el seu deute a zero «durant el pròxim mandat»

El darrer plenari aprova destinar més de 22 milions d'euros a «inversions financerament sostenibles» al territori aquest 2019

La Diputació de Tarragona destinarà gairebé 22,5 milions d'euros a «inversions financerament sostenibles» al territori aquest 2019. Ho ha aprovat al plenari d'aquest dimarts, 30 d'abril, un dels darrers abans de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, gràcies a una modificació de crèdit que permetrà reinvertir el romanent econòmic de superàvit amb què es va tancar l'any anterior. Una part significativa es destinarà a eixugar part del deute que la Diputació encara arrossega, però no tot. La suma restant es destinarà a aquestes inversions.

D'aquest superàvit, poc més de 15 milions aniran directes a reduir el deute de la institució, mentre que els set milions restants quedaran disponibles per fer front a aquestes «inversions sostenibles»: carreteres, cultura, administració local, abastiment i gestió de l'aigua... Qui fa possible aquesta nova línia econòmica és un Reial Decret recent, de finals de març, que obre la porta a reinvertir part d'aquest superàvit més enllà de tapar el forat del deute.

Carreteres, aigua o entitats socials: les «inversions financerament sostenibles» de la Diputació

Les partides que es beneficiaran enguany d'aquesta modificació de crèdit ja estan definides. La Diputació preveu invertir en l'abastiment d'aigua per a diferents municipis de la Conca de Barberà, instal·lar canalitzacions per a la gestió intel·ligent d'aquesta xarxa d'aigua, fomentar el catàleg digital de programacions culturals dels ajuntaments, ajudar entitats socials com la Fundació La Muntanyeta o l'Associació de Familiars d'Alzheimer Terres de l'Ebre, millorar l'accés de les carreteres TV-221 i T-722 a l'A-27 pel Milà o condicionar l'accés de la via T-203 a la TP-2031 del Catllar.

El deute econòmic de la Diputació de Tarragona: de 105 a 5 milions en 12 anys

La modificació ja tindrà visibilitat aquest 2019, però va especialment adreçada als pròxims anys, quan la Diputació de Tarragona espera haver reduït a zero el deute que ha arrossegat i tindrà absolut marge de maniobra per prioritzar les inversions que consideri necessàries amb aquests recursos econòmics. Aquest deute acumulat era de 105 milions d'euros l'any 2007 i quan s'acabi el 2019 s'haurà reduït a un total de 4,6 milions. «Esperem assolir el deute zero durant el proper mandat», han avançat a TarragonaDigital.com fonts de la institució.

També et pot interessar