Noemí Llauradó i Quim Nin,  ala presentació pública dels pressupostos 2021

La Diputació de Tarragona presenta un pressupost de 160 MEUR per «reactivar la inversió als municipis» el 2021

Els comptes, dissenyats per pal·liar la crisi de la Covid-19 | Divendres rebran llum verda al plenari

La Diputació de Tarragona aprovarà divendres un pressupost de 159,5 milions d'euros per a l'any 2021. La presidenta i el vicepresident de la institució, Neomí Llauradó i Quim Nin, han anunciat aquest dimecres al matí les principals línies dels nous comptes per a l'any vinent, que neixen orientats a les febleses de la crisi social i econòmica que ha originat la Covid-19 i que tenen per objectiu «reactivar la inversió pública»  per als municipis i per als sectors «que més estan patint» la recessió.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els comptes, que exposen una partida pràcticament idèntica a la de l'any anterior, rebran la llum verda al  plenari ordinari i seran efectius a partir de l'1 de gener. Noemí Llauradó ha subratllat que el pressupost reforça «el motor econòmic de la Diputació» per al territori i ha valorat que «la inversió pública està cridada a ser una de les grans protagonistes de la recuperació» econòmica dels pròxims anys, motiu pel qual aquests pressupostos li donen una especial importància.

Els comptes se centraran a cobrir les necessitats més urgents de la crisi de la Covid i a reactivar la inversió pública al món local

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Un dels aspectes importants del pressupost és el Pla d'Acció Municipal (PAM)  per oxigenar el món local, amb una partida de 31 milions d'euros dels quals 25 d'orientaran a aquests programes d'inversió per tal de pal·liar els efectes de la crisi que guanya velocitat des de poc abans de Setmana Santa. La presidenta, però, ha destacat que els comptes han aconseguit trobar un equilibri «entre les necessitats de la crisi de la Covid  i el camí que ja teníem, orientat a la transició digital, a la creació d'oportunitats, a la cultura i a la recerca del bé comú».

Aquest PAM serà el més elevat de la història a la Diputació, en detriment d'altres partides, com la Cultura, que els representants del govern s'han compromès «a compensar» .Els comptes del pròxim exercici inclouran també ajuts a les entitats socials i a les petites empreses, en la línia del Pla de Xoc impulsat ja aquest 2020, i contempla l'inici del desplegament de la fibra òptica  a tots els racons de les comarques tarragonines «perquè la connectivitat és un servei públic essencial i molts municipis petits encara estan exclosos», en paraules de la presidenta.

Aquest pressupost 2021, orientat a la inversió i de to expansiu, s'ha presentat conjuntament amb un altre anunci esperat: un altre «acord imminent» amb la Generalitat per tal de dissenyar un Pla de Millora de la Vialitat de les carreteres tarragonines entre els anys 2021 i 2024. Tots dos projectes haurien de començar a caminar, doncs, en el marc d'un 2021 orientat a les necessitats més urgents i a la  inversió pública com a dos grans pilars.