Arriba a Tarragona una estafa on es fan passar per una empresa de desinfecció de Covid-19

Els Ajuntaments i Consells Comarcals avisen que l'acció la realitzen a través de trucades telefòniques
Localitzen una estafa relacionada amb la desinfecció | ACN

Els estafadors han aprofitat la pandèmia del coronavirus per intentar aprofitar-se d'altres persones. Hi ha hagut diverses alertes fetes pels Mossos d'Esquadra o l'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) per no caure en el parany d'aquestes estafes.

Una d'elles es tractava d'un missatge per SMS aprofitant la crisi sanitària. S'enviaven indicacions a la persona perquè entri en una pàgina web i fer-se un test d'autoavaluació de la Covid-19. Aquest et portava fins a una web que simulava ser la de Sanitat del govern o l'Institut de Salut Juan Carlos III i, en realitat, volien instal·lar 'malware' (programari maliciós). 

També aprofitant l'estat d'alarma, l'Incibe alertava d'una estafa a les xarxes socials i a través de Whatsapp. En aquest, s'enviava un correu electrònic fraudulent que utilitza com a esquer una subscripció gratuïta a Netflix i, en accedir, es redirigeix a una web on s'ha d'omplir un formulari amb dades personals per aconseguir una suplantació d'identitat i obtenir dades personals i bancàries dels usuaris.

Nova estafa amb els desinfectants

La crisi del coronavirus ha portat a molta gent a necessitar desinfectar tot allò que portava a sobre o comprava. Aprofitant aquesta necessitat de la gent, n'hi ha hagut que han volgut aprofitar-se d'ells i intentar estafar-los.

Alguns Ajuntaments i Consells Comarcals de la província de Tarragona han alertat a la població d'aquesta nova estafa. Hi ha veïns i veïnes que han rebut trucades telefòniques on a l'altre costat del telèfon es feien passar per una empresa que fa desinfecció de la Covid-19. 

En contactar, demanen dades d'edats i si viuen sols. Per aquest motiu, es demana precaució, no fer cas i no donar informació confidencial. Així mateix, també indiquen que si es necessita fer alguna desinfecció, que es posin en contacte amb els consistoris. També fan un avís a la gent gran i més vulnerable,s perquè extremin les precaucions.

"El CAT reactiva les obres i licitacions suspeses pel coronavirus" "Emotiu: Metges i infermers recorden els sanitaris morts per coronavirus"