La mostra reuneix les imatges d'11 fotògrafs de la demarcació.

Més d'un centenar de fotografies per a no oblidar: l'exposició 'Tarragona confinada. La ciutat amagada'

La mostra també és solidària i recapta fons per a la Creu Roja de Tarragona
Tinglado 1 Mol de Costa.
La mostra reuneix les imatges d'11 fotògrafs de la demarcació. | Laia Solanellas
 

Aquest diumenge feia tot just mig any que el nostre món es va capgirar. Sis mesos abans ens havien confinat a les nostres cases en un gest inèdit per intentar frenar l'evolució d'una emergència sanitària mundial. No és casualitat, doncs, que aquesta fos la data escollida pel Port de Tarragona per inaugurar la seva nova exposició al Tinglado 1 del Moll de Costa la qual recull més d'un centenar de fotografies que van documentar aquests moments de clausura i també l'activitat que va seguir, en silenci, però sense pausa.

'Tarragona confinada. La ciutat amagada' es va inaugurar aquest diumenge en un acte que va comptar amb la presència dels 11 fotògrafs participants i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, el qual va voler agrair la feina dels fotògrafs participants que «han aconseguit fer realitat l'encàrrec de transformar els sentiments i emocions en imatges tangibles». L'acte inaugural, conduït per Montse Adan, també va comptar amb un moment emocionant per cloure'l, ja que es va procedir a la plantada d'un xiprer de cinc metres d'alçada davant del Tinglado 1 que vol retre homenatge a les persones que més han patit per la pandèmia. A més del xiprer, també es va instal·lar una placa commemorativa on es pot llegir el següent text: «Per grans que siguin les inclemències, les arrels ben clavades en la nostra terra sempre troben la força per superar-les i enlairar-se amb fermesa».

 

Una exposició solidària

Així doncs, fins al 8 de novembre el Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà un total de 110 fotografies —10 per cada participant— que representen una mirada panoràmica dels efectes del confinament en persones, famílies, professionals, empreses i els col·lectius que han estat a primera línia prestant serveis essencials. Una part de l'obra exposada quedarà dipositada al Fons d'Art del Port  i a l'Arxiu del Port de Tarragona perquè les generacions futures tinguin una visió general de l'impacte de la Covid-19 a casa nostra.

A més, no es tracta d'una simple exposició sinó que el públic que hi assisteixi podrà adquirir les fotografies i el 50% es destinarà a entitats i accions socials que facin front als efectes de la pandèmia. També s'ha elaborat un catàleg de la mostra amb un preu de 5 euros que es pot comprar al Tinglado 1 i sobre el qual l'import anirà destinat a la Creu Roja de Tarragona.

 

Onze fotògrafs i onze mirades

El recorregut de l'exposició mostra onze mirades diferents del confinament, des de la tasca de les persones que van continuar en marxa pels serveis essencials, fins a la intimitat del pas dels dies dins d'una casa. Els fotògrafs participants són Pep Escoda, Fabián Acidres, Adrià Borràs, Gerard Boyer, David Oliete, Rubén Perdomo, Montse Riera, Alba Rodríguez, Cristina Serra, i els dos fotògrafs de TarragonaDigital Àngel Ullate i Laia Solanellas.

A més del més d'un centenar d'imatges, cada autor ha expressat els sentiments que els va despertar el confinament en un breu text que es pot llegir a la mostra així com al catàleg solidari per la Creu Roja.


Comentaris