El Port de Tarragona programa una pila d'exposicions per a aquest cap de setmana

Després del confinament es repren l'activitat cultural amb exposicions al Moll de la Costa i al Museu del Port
Les exposicions es podran visitar a partir d'aquesta setmana | Cedida
 

El Port de Tarragona va reobrir, aquest passat dimarts dia 16 de juny, tots els espais d'exposició de les seves instal·lacions, i ho ha fet programant diversos actes culturals per tornar a despertar la curiositat d'aquells qui visitin el Moll de la Costa.

Entre les més destacades, al Tinglado 1 del moll es podrà visualitzar la mostra 'Tarragona durant la Guerra del Francès (1808-1814)', que ja va ser exposada l'any 2009, i va ser una mostra coproduïda entre el Port de Tarragona i l'Ajuntament de Tarragona, ja que aquell any se'n complien 200 del setge a la ciutat durant la Guerra del Francès. Aquesta exposició, de la qual es podia fer un tastet a través d'internet, estarà disponible a partir d'aquesta setmana.

Per altra banda, l'Arxiu del Port de Tarragona posa a la disposició de tothom una visita al far de Sant Carles de la Ràpita, de manera virtual, a través del seu compte a la xarxa social Twitter, @ARXIUPORT_TGNA. També, conjuntament amb Publicacions del Port, es posaran a l'abast de tot el públic els llibres editats per l'entitat portuària, mitjançant les xarxes socials amb el hashtag #lecturesconfinades.

L’horari expositiu de tots els recintes és de dimarts a dissabte de des de les 10 del matí fins ales 13 hores i des de les 17 fins a les 20 hores. Pel que fa a diumenges i festius, l'horari serà des de les 11 del matí fins a les 14 hores; i dilluns és tancat. Les exposicions es podran visitar fins al 31 d’agost.

Exposicions al Moll de la Costa

Des del dimarts 16 ja es pot gaudir, al Tinglado 1 del Moll de la Costa, de l'exposició 'Vent de Dalt o aprendre a navegar. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona', que forma part dels actes de celebració del centenari del naixement de Tomás Forteza Segura. Aquesta exposició va ser inaugurada al febrer i ara es torna a recuperar per a tots els públics.

Una altra exposició de la qual ja es pot gaudir és 'Expressions. Homenatge a la dona', al mateix Tinglado 1. Obra de la terrassenca Carmen Valverde, es tracta d'un recull de 16 fotografies de gran format que mostren dones expressant estats mentals i emocionals molt diversos. Tal com apuntava l'autora, l'objectiu de l'exposició és «que l'espectador femení surti de la sala carregada d’energia positiva; i que l’espectador masculí prengui consciència de la grandesa i força de la dona». Pel que fa al públic jove, la intenció també Ã©s la de transmetre un missatge positiu i que cridi l'atenció pel que fa al gran format dels retrats, amb l'objectiu de despertar-los interès per l'art.

Finalment, al Refugi 1, l'exposició 'Telos' de Carme Porta intentarà fer una representació de la natura creant un intercanvi entre què Ã©s visible i l'invisible. La mostra és fruit de l'experiència personal de l'autora i de la seva memòria, desplaçant-se a través de les vivències personals com si fos un laberint.

Exposicions al Museu del Port

Un dels espais on també s'hi podran visualitzar exposicions és al Museu del Port, que s'ha sumat a la campanya de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, sota el nom de 'els objectes parlen'. Aquesta campanya proposa crear una cadena en què un objecte explica la història de cada museu participant, convidant a altres a seguir la cadena. Aquesta iniciativa es pot seguir a través del perfil d'Instagram @mardemuseus

Una altra iniciativa de la xarxa és la de 'Fem memòria', una nova secció amb el públic com a protagonista. El Museu del Port disposa d'un arxiu de fotografies històriques i vol completar-les històries que en ella s'hi amaguen gràcies a les experiències i informació que pugui aportar el públic. Aquesta informació es podrà facilitar al Facebook del Museu els dilluns i els divendres.

Per últim, el Teatret del Serrallo també recorda que s'han convocat les Bases del PortAutors 2020.

"Última hora: Més morts per coronavirus en les últimes dades de Tarragona" "El Premi de Narrativa Curta del Port de Tarragona ja té guanyadors"