El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer estrena una nova edició amb reconeixement al fotoperiodisme

El Port de Tarragona també passa a col·laborar en els premis
Els premis arriben a la segona edició després de la remodelació que van patir l'any passat | Cedida
 

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, el certament que premia la professió periodística al Camp de Tarragona, estrenen nova edició incloent una categoria nova dins els reconeixements, el fotoperiodisme. Com a novetat d'enguany, destaca també la participació del Port de Tarragona, que passarà col·laborar juntament amb Repsol, el patrocinador oficial dels premis.

Les bases de l'edició d'enguany, la segona després de la remodelació que van patir l'any passat, però que suposa la 33a edició dels Premis Mañé i Flaquer des de la seva creació per part de l'Ajuntament de Torredembarra, premiaran també les imatges realitzades per professionals lligades al cobriment informatiu del Camp de Tarragona. La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Coia Ballesté, ha posat de manifest la necessitat de potenciar el periodisme tarragoní a través de premis com aquest, per «lluitar contra la precarietat de la professió, que afecta molt a la qualitat».

En aquest sentit i també com a novetat, s'ha anunciat que amb les fotografies finalistes es realitzarà una exposició que permetrà recollir «què ha passat al Camp de Tarragona i quines són les notícies més importants». Cada participant en la categoria de fotoperiodisme pot presentar fins a quatre imatges, que podran ser mostrades a l'exposició.

El Port de Tarragona, nou col·laborador dels premis

Aquesta nova edició dels premis comptarà també amb la col·laboració del Port de Tarragona. El president de l'entitat, Josep Maria Cruset, ha posat de manifest la importància informativa de quatre fets que han ocorregut aquest any al Camp de Tarragona i com s'han tractat, des del punt de vista periodístic. «Des de les riuades del riu Francolí, o les conseqüències del temporal Glòria, fins a l'accident d'IQOXE i ara la pandèmia del coronavirus, hi ha hagut una costant: l'acreditació de la potència del periodisme de proximitat, del nostre territori, i de la potència dels professionals de casa nostra», ha explicat Cruset.

En aquest sentit, el president de l'autoritat portuària ha explicat la importància de potenciar les accions com els premis Mañé i Flaquer, tal com va fer el Port de Tarragona quan el Col·legi de Periodistes els va proposar de participar-hi. Cruset ha declarat que «som un territori privilegiat pel que fa a la qualitat dels professionals de la comunicació. Quan se'ns va proposar participar en els premis, vam entendre que hi havíem de ser».

Els finalistes s'avançaran una setmana abans

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, també ha celebrat la col·laboració del Port de Tarragona, entenent-lo com una de les autoritats de més pes dins el territori tarragoní, juntament amb Repsol, i s'ha mostrat orgullós de l'impuls que l'Ajuntament de Torredembarra va donar als premis Mañé i Flaquer des dels seus orígens així com Repsol, en el que suposa el patrocini més antic de la companyia al Camp de Tarragona.

D'aquesta manera, el representant del grup Repsol, Josep Bertan, ha tornat l'elogi a l'Ajuntament de Torredembarra agraint la «generositat» del consistori per brindar l'oportunitat de participar en un premi que es gestionava exclusivament des del municipi torrenc.

Una altra novetat que s'ha presentat avui ha estat la creació de la pàgina web oficial dels premis, que estarà disponible en els pròxims dies, i on s'hi podrà trobar informació de tota mena sobre els premis, com participar-hi, consultar les bases i altres, així com conèixer més profundament i fer difusió de la figura de Joan Mañé i Flaquer. En aquesta mateixa pàgina web també s'hi anunciaran els finalistes de cada categoria, darrer canvi dins el certamen i que servirà per promocionar els premis, i preparar als possibles guanyadors per al reconeixement.

"Atenció: Anuncien una nova fórmula per protegir la petroquímica de Tarragona" "Urgent: Les últimes dades de contagis i defuncions per coronavirus a TGN"