Santa Tecla 2020 Ofici de Santa Tecla a la Catedral amb sorpresa final

Horaris i aforaments: La situació sanitària obliga a replantejar les celebracions litúrgiques de Setmana Santa

A la Catedral de Tarragona no es farà la tradicional benedicció dels rams al carrer de les Coques, sinó a l’interior del temple i amb restriccions

A més d’un any de l’esclat de la pandèmia, la Covid-19 segueix colpejant amb força la vida i la salut de ciutadans i ciutadanes, que han vist com la quotidianitat de sempre, l’'antiga normalitat', ha quedat postergada a l’espera de temps millors. La fe i la religió, evidentment, no n’estan pas al marge i la Setmana Santa 2021 es presenta de nou atípica, restringida i limitada, en benefici de la seguretat i el bé comú.

Precisament, les celebracions litúrgiques dels dies que venen queden ara supeditades a les disposicions dictades pel conjunt de les autoritats sanitàries, amb unes normes que afectaran, principalment, l’aforament dels temples —limitat al trenta per cent de la seva capacitat— i els horaris, que s’han hagut d’avançar arran del toc de queda.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Des de l’Arquebisbat de Tarragona ja han explicat que això farà «que visquem una setmana diferent, certament», tot remarcant que aquesta situació «ens pot ajudar a viure aquests dies centrals de la nostra fe d’una manera més austera i amb més recolliment». En aquest sentit, el portaveu eclesiàstic tarragoní, mossèn Simó Gras, ha informat avui sobre l’afectació del context sanitari actual al seguit de litúrgies dels pròxims dies.

Enguany, precisament, no hi haurà processons pels carrers de pobles i ciutats, «una manifestació de pietat popular molt arrelada a casa nostra», ha apuntat Gras, però des de les parròquies, confraries, germandats, gremis i congregacions d’arreu de l’arxidiòcesi s’oferiran «propostes ben diverses on podem participar».

Canvis a la Catedral de Tarragona

Així, la celebració que donarà inici a la Setmana Santa serà diumenge 28 de març, diumenge de Rams, un encontre molt popular i que acostuma a tenir una gran afluència d’assistents. Aquest any, la benedicció dels rams es farà majoritàriament a l’interior de cada una de les esglésies i l’aforament serà limitat. Per exemple, a la Catedral de Tarragona no es farà la tradicional benedicció al carrer de les Coques, sinó a l’interior del temple i amb restriccions.

A continuació, trobareu l’horari de les diverses celebracions que es faran a la catedral tarragonina, amb aforament limitat. Pel que fa als horaris de les litúrgies que es duran a terme arreu del territori, caldrà consultar-les a cada parròquia concreta.

Diumenge de Rams (28 de març)

11.00 hores. Benedicció dels rams a l'interior de la Catedral i missa de la Passió del Senyor.

12.30 hores. Missa de la Passió del Senyor (en castellà).

19.00 hores. Viacrucis.

Dilluns Sant (29 de març)

10.30 hores. Missa crismal amb la benedicció dels sants olis i la renovació de les promeses sacerdotals.

Dijous Sant (1 d'abril)

20.00 hores. Missa de la Cena del Senyor.

Divendres Sant (2 d’abril)
10.00 hores. Ofici de Lectura i Laudes.
12.00 hores. Celebració de la mort del Senyor.
19.00 hores. Viacrucis (retransmès en directe per les xarxes socials de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona)

Dissabte Sant (3 d’abril)
10.00 hores. Ofici de Lectura i Laudes.
11.00 hores. Corona dolorosa a la Mare de Déu de la Soledat.
18.00 hores. Vespres.

Pasqua (3 i 4 d’abril)
Dissabte:
20.00 hores. Solemne Vetlla Pasqual.

Diumenge:
11.00 hores. Missa de Pasqua.
12.30 hores. Missa de Pasqua (en castellà).