Els hotels del territori inverteixen gairebé 100M € per renovar-se abans de la temporada d'estiu

La despesa dels càmpings supera els 10 milions d'euros | Els allotjaments turístics de la zona n'han invertit tres més
L'hotel Best Negresco de Salou ha renovat la seva zona de piscina per aquesta temporada d'estiu | ACN

El sector turístic de la demarcació de Tarragona vol fer un esforç per 'posar-se guapo' abans d'iniciar l'època més forta de la temporada d'estiu. Això implica accentuar les reformes i renovar els equipaments hotelers, els apartaments turístics i els càmpings del territori, especialment els de la Costa Daurada. Segons la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la regió (FEHT), la suma total de la inversió per renovar aquestes instal·lacions és de 107 milions d'euros aquest any.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

D'entre ells, qui ha assumit una inversió més costosa són els hotels tarragonins (93 milions d'euros). Els segueixen, a molta distància, els 11 milions que corresponen a la renovació dels càmpings de la zona i els tres milions destinats a posar a punt i rehabilitar diversos apartaments turístics. «El que ens demanen els visitants i clients és que els nostres establiments estiguin en les millors condicions possibles», ha valorat el president de la FEHT, Eduard Farriol, qui també ha fet explícit el seu malestar davant els ajuntaments que inverteixen pocs recursos en espais públics i infraestructures.

Hotels amb més estrelles, de càmpings a resorts... la inversió turística s'accentua a la Costa Daurada

Les reformes dels establiments turístics segueixen en la línia ascendent dels darrers quatre anys, on el volum d'inversió total és de 400 milions d'euros. Molts hotels s'han esforçat per pujar la seva categoria de 3 a 4 estrelles, molts càmpings tradicionals han fet el salt a resorts i molts apartaments han vist un nínxol de mercat en l'allotjament de famílies i grups esportius. «Estic segur que aquesta inversió seguirà augmentant en els pròxims anys», ha opinat el president de la FEHT.

El càmping La Llosa de Cambrils ha renovat la zona de piscina per aquesta temporada d'estiu | ACN

 

La gran incògnita d'enguany serà l'afectació del probable Brexit del Regne Unit en la temporada turística de la Costa Daurada, un dels mercats més importants per al turisme de Tarragona. «Aquí ja teníem turistes britànics abans que el Regne Unit entrés a la Unió Europea», ha tranquil·litzat el president de la Federació. «Sí que podria ser que hi hagi una devaluació de la moneda i ens afecti», ha reconegut amb prudència.

El sector turístic de la demarcació de Tarragona, optimista davant l'arribada de la temporada d'estiu

Farriol també ha avançat que les previsions de cara a la temporada turística d'aquest estiu al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre són optimistes, i que apunten com a referència a les xifres de l'estiu passat, on l'ocupació ja va ser molt elevada. Restauració, hostaleria i allotjament són els tres pilars bàsics del sector del turisme al territori.

Un dels grans reptes que s'ha marcat el territori, tal com s'ha anunciat i insistit en reiterades ocasions, és aconseguir desestacionalitzar el turisme i atreure'l més enllà de l'esclat dels tres mesos d'estiu. El llegat d'atractius com PortAventura i l'arribada a mitjà termini d'altres ofertes com el complex turístic del Hard Rock a Vila-seca i Salou pretenen actuar de catalitzadors per consolidar aquest objectiu.

També et pot interessar

"El Port de TGN, de promoció en una important fira comercial a Alemanya" "4 MILIONS D'EUROS: Les donacions d'Amancio Ortega als hospitals de TGN"