Imatge d'arxiu de la façana de la Rovira i Virgili

Investigadors de la URV troben una molècula capaç de predir patologies greus del cor

Si la molècula s'altera, genera arrítmia o insuficiència | L'avenç obrer la porta a «predir millor aquestes malalties» cardíaques

Un equip d'investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han confirmat un pas endavant importantíssim en la recerca sobre malalties del cor. Els científics han pogut relacionar les alteracions d'una molècula concreta i l'aparició de patologies com ara la insuficiència cardíaca o la fibril·lació auricular, una de les arrítmies més freqüents i letals. Fins ara, no es coneixia d'aquesta relació directa.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El professor Jordi Salas-Salvadó, coordinador de la investigació, ha valorat que «si aquestes troballes són corroborades en futurs estudis realitzats en el marc d’altres poblacions, possiblement podríem predir millor aquestes malalties i establir futures estratègies terapèutiques». El descobriment obre la porta a determinar biomarcadors per seguir el rastre que desemboca en les patologies del cor, i per tant genera un ventall de possibilitats per investigar maneres d'anticipar-se i predir l'aparició de futures patologies. L'estudi ja s'ha publicat a la revista científica 'Clinical Chemistry'.


Comentaris