El comissari provincial de la Policia Nacional, Carlos Yubero, es jubila aquest mes d'agost

El cos encara no té substitut

Canvis importants al capdavant del Cos Nacional de Policia a les comarques de Tarragona. El comissari provincial Carlos Yubero es jubila aquest mes d'agost. Yubero, qui abans d'accedir al seu darrer càrrec va exercir durant anys com a comissari a Reus, ha dit adéu als agents a les seves ordres en una carta amb data d'aquest mes de juliol. 

A l'escrit, Yubero recorda que va entrar a la policia «l'any 1977» i que «gairebé 43 anys després, i sent la quarta generació de la meva família de servidors de l'ordre públic, ha arribat l'hora de la meva jubilació».

El comissari provincial lamenta no poder «dir-vos adéu personalment per les circumstàncies generades per la pandèmia» i posa sobre la taula que «he intentat fer la meva tasca de la millor manera possible. Si algú s'ha sentit molest, demano disculpes». 

Carlos Yubero s'acomiada amb un «fins aviat» i recordant que «un policia mai deixa de ser-ho. Em trobaré en un altre lloc i en una altra situació, però tractant d'ajudar als altres com pugui, com sempre he volgut fer». Yubero marxa deixant «una província segura, on mantenim llaços molt estrets amb les policies locals i treballem, conjuntament, amb la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra».  El ministeri de l'Interior encara no ha nomenat el nou comissari provincial de Tarragona. 

L'1 d'octubre a Reus

El comissari provincial era un càrrec molt implicat en la vida social i institucional de Reus. Yubero mantenia una molt bona relació amb les principals patums de la ciutat fins que va arribar l'1 d'octubre de l'any 2017.

Els fets de la tardor catalana, sobretot el manifest del 3 d'octubre signat per l'alcalde i portaveus municipals d'aleshores, així com les manifestacions davant d'hotels on s'allotjaven agents de la policia nacional, van derivar en una denúncia d'odi del Cos Nacional de Policia contra els representants polítics del consistori reusenc. Ara per ara, les darreres novetats són que la Fiscalia ha demanat arxivar la causa

"Descobreixen que un dels pesticides més utilitzats és molt perillós per la salut" "Precarietat a la URV: una part del professorat denuncia que viuen una «situació límit»"