Els materials reflectants, la millor manera de ser vistos a la carretera

Les microesferes de vidre és el material principal que s'utilitza en la senyalització viària per tal de millorar-ne la visibilitat

Els materials reflectants fabricats amb microesferes de vidre són la millor opció per ser vistos mentre anem amb bicicleta | @VoltaCatalunya
 

Segur que la major part de la ciutadania, especialment els esportistes i amants de la bicicleta, saben que quan escollim desplaçar-nos en bicicleta, hem de prendre un seguit de precaucions i mesures. Una d'elles és portar una petita llum de senyalització, tot i això, portar materials reflectants fets amb microesferes de vidre és la millor manera de ser vistos, així ho informa AEQT. Però com es fabriquen aquests materials perquè arribin a ser reflectants?

El procés de fabricació dels materials reflectants

Segur que la majoria sap que si enfoquem un gat amb una llum que li vagi directe a la cara, veurem que els seus ulls destaquen de la resta de la seva cara i reflecteixen la llum. Aquesta és la funció que fan les microesferes de vidre, reflecteixen la llum que els arriba, cosa que millora la visibilitat viària i el converteix en un material molt utilitzat i molt eficaç en les senyalitzacions de les carreteres.

Però abans de ser aplicades, les microesferes de vidre s'aconsegueixen a través d'un tractament dels vidres que consisteix a sotmetre'ls a altes temperatures. Posteriorment, es barregen les microesferes entre elles i es combinen, de manera que queden microesferes de diverses mides. Un cop ja es tingui aquesta barreja, es colarà diverses vegades amb coladors de diferents mides per tal de trobar la grandària final que tindran les microesferes i quedarà una mescla força homogènia.

En el cas que aquestes microesferes es vulguin utilitzar com a material reflectant viari, la mescla serà bastant homogènia i la grandària de les microesferes acostuma a ser relativament grossa. Normalment, aquestes microesferes de vidre es barregen amb la pintura amb la qual es pintaran les senyalitzacions de les carreteres, així doncs, els senyals de trànsit queden pintats amb els corresponents colors però també reflectiran la llum a la nit per tal de millorar la visualització viària.

Amb els que portem d'any ja hi ha hagut 9 ciclistes morts | CatalunyaDiari.cat

Evitem accidents de trànsit amb els materials reflectants

Cal destacar que amb el que portem d'any, des de l'1 de gener de 2019 a l'1 de desembre de 2019, nou ciclistes han perdut la vida a les carreteres catalanes. Per aquest motiu, és important anar ben senyalitzats quan se circula amb bicicleta per indrets on també circulen vehicles, sobretot, si és de nit. Així doncs, la millor manera de ser vistos és portant materials reflectants fets a partir de microesferes de vidre, ja que, aquestes microesferes de vidre, reflectiran la llum dels vehicles i serem vistos amb més facilitat.

"💰 PAS A PAS: Com cobrar una participació premiada a la Loteria de Nadal" "🔴ALERTA: El Banc de Sang necessita donacions per cobrir les necessitats d'aquest Nadal"