El nou partit de Carles Puigdemont tindrà accent tarragoní

Reconeguts polítics del territori s'han unit al nou projecte de l'expresident de la Generalitat

«Ens comprometem a fer de Junts per Catalunya una eina transversal, plural i eficaç al servei de la república catalana i de les persones. T'esperem el dia 25 per començar a caminar junts.» Amb aquesta piulada i acompanyat d'un manifest anunciant la voluntat d'impulsar una nova força que ocupi l'espai de JxCat, Carles Puigdemont donava el primer pas del nou partit polític que liderarà.

En aquest nou projecte polític de l'expresident de la Generalitat de Catalunya també comptarà amb accent tarragoní. Al vaixell de Puigdemont s'hi han sumat tres persones vinculades a la ciutat de Reus: Teresa Pallarès, regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge de l'Ajuntament de Reus; el secretari general del consistori, Jaume Renyer; i l'empresari reusenc Ferran Pujol. També estarà present el tarragoní Jordi Miquel Sendra Vellvè, qui va ser Senador entre el 2011 i 2015 i diputat al Parlament entre 2015 i 2017, així com conseller de l'Ajuntament de Tarragona entre 2002 i 2011.

La Conca de Barberà també tindrà una important representació. El diputat montblanquí i secretari primer de la mesa del Parlament de Catalunya, Eusebi Campdepadrós; i el batlle de Montblanc, Josep Andreu, també formaran part del nou partit polític liderat per Carles Puigdemont. A tots ells, també s'afegeix l'actual delegat territorial del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès.

A més dels representants tarragonins, el manifest està firmat per diverses personalitzats del món polític com ara el líder de la Crida, Jordi Sánchez, els presos del PDeCAT, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, els consellers Toni Comín i Lluís Puig, la número dos del PDeCAT, Míriam Nogueras, el conseller Damià Calvet i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.  

"Atenció: Importants novetats sobre la investigació de l'explosió d'IQOXE" "Agenda: Les exposicions del Port de Tarragona que es podran visitar durant tot l'estiu"