Pla general d'una embarcació carregada de contenidors en un dels molls del Port de Tarragona

El Port de Tarragona ja es troba entre els 30 ports europeus amb més moviment de mercaderies

Es manté com el setè més important de l'estat espanyol

El Port de Tarragona ha ingressat en el rànquing Top-30 dels ports de la Unió Europea amb més moviment de mercaderies, tot ocupant la posició 29, just per darrere de Cagliari-Sarroch, a Sardenya, i per davant del port de Las Palmas. El març de 2021, el Port va assolir el segon millor registre aconseguit des del gener de 2020 —i encara sense conèixer les dades d'aquest abril—, de manera que va tancar el primer trimestre de 2021 amb un creixement del 13%.

De fet, al març es van moure  2,6 milions de tones de mercaderies, «consolidant la tendència a la recuperació  traçada en els darrers mesos de 2020 i els primers del 2021», tal com reivindiquen des de l'Autoritat Portuària. Tarragona  va ser el cinquè port de tot l'Estat amb uns millors números. El mateix mes, el Port també va registrar 223 escales, «el millor balanç» des de l'octubre del 2029, on se'n van assolir 227.

Durant el curs 2020, el Port de Tarragona va moure un total de 26,5 milions de tones de mercaderies, uns números que el situen com el setè port de tot l'Estat amb més moviments de càrrega —igual que el 2019—. Els molls tarragonins van moure prop de 20.000 tones de líquids a doll, prop de 6.500 tones de sòlids i 1.540 tones de càrrega general.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!